CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, iktidarın pankartları indirerek yine demokrasiye darbe yaptığını,128 milyar doların akıbetini ise sormaya devam edeceklerini söyledi.

Evrensel'e konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bir vatandaş olarak hem kolluk kuvvetlerin hem savcıları kastederek söylüyorum. O kayıp 128 milyar doları arayacaklarına, gidip ilçelerimizde hukuksuz bir şekilde ve altını çizerek söylüyorum: Suç işleyerek, vinç aracılığıyla 128 milyar dolar nerede” pankartları indirildi. Şimdi buralarda ilçe başkanlıklarımızda asılı olan pankartta suç yok, hakaret yok, tehdit yok, tespit yok. Sadece ve sadece bir soru var. Muhalefetin demokratik siyaset yapma hakkının elinden alınmasından ziyade, bu aralar sıklıkla yaptıkları demokrasiye darbeyi bir kez daha gerçekleştirdiler” dedi. İktidarın ne yaptığıyla ilgilenmediğini ifade eden Kaftancoğlu, “Bizim ne yaptığımızla ilgileniyorum. Onlar vinçlerle getirip söksünler, İstanbul’un 39 ilçesinde, ilçe başkanlıklarımızda bu afişler yeniden asıldı, asılmaya devam edecek. Biz sadece asmakla kalmayıp, İstanbul’da 16 milyon vatandaşın bu soruyu sormalarını sağlayacağız” dedi.

"YETİMİN HAKKINA ÇÖKTÜLER"

İktidarın 128 milyar doların akıbetinden neden rahatsız olduğunu anlamak için iktidar temsilcilerinin söylediklerine bakılması gerektiğini ifade eden Kaftancıoğlu şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanı ‘Bu 98 milyar dolar kasada’ dedi. Birkaç gün sonra, ‘Rezervi biz pandemide kullandık’ dedi. Ekonomiden sorumlu başdanışman ‘Öyle bir para yok’ dedi. Diğer bir siyasetçi ‘Bu para kasa’ dedi. Dediler de dediler... Niçin bu sorunun sorulmasından rahatsızlar? Çünkü 128 milyar doları hiç ettiler. Yani tüyü bitmemiş yetimin hakkına çöktüler. Bunun gündeme getirilmesinden rahatsızlar. Siyasetçi şeffaf olabilmeli, siyasetçi topluma karşı hesap verebilmeli ve siyasetçi kim olursa olsun, cevabını veremeyeceği işleri yapmamalı. İktidar tam da bunu yaptığı için, şu anda köşeye sıkışmış bir şekilde, hukuksuz bir şekilde saldırıyor. Ve yargı aracılığıyla, kolluk güçlerini de bu hukuksuz suçlarına ortak ediyorlar.”

İstanbullara seslenen Kaftancıoğlu, “Hepimiz bu 128 milyar doların nerede olduğunu sormalı ve bunu sürekli kılmalıyız. Herkes, sokakta, evde, siyasetinde, işyerinde korkmadan sormalı. Çünkü soru çok haklı bir soru, çok doğru bir soru. Bunu bir kere sorarak, iktidardan bunun cevabını alamayacağımızı biliyorum. Ama bu cevabı veremeyen iktidarın en kısa sürede, sandıkta biletini kesmek hepimizin boynunun borcudur. Ben bu ortak mücadele ve dayanışmayı çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.