Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Herkes için adalet” kampanyası kapsamında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, partinin genel merkezinde ziyaret etti. HDP heyetini, Davutoğlu’yla beraber, Nedim Yamalı, Serap Yazıcı, Kani Torun, Doğan Demir, Serkan Özcan, Mustafa Bilici, Tülin Dinçelli Pir karşıladı.

‘PARTİ KAPATMAYA DAİR TUTUMLARI NET'

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşme sonrası Sancar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gelecek Partisi heyetinin kendilerini olumlu karşıladığını belirten Sancar, “Birlikte değerlendirmeler yaptık, bundan sonrasında da muhalefet partileri arasında diyaloğun sürekli olması düzenli olması yönünde bir önerimiz, talebimiz var. Bunu da olumlu karşıladılar parti kapatma ile ilgili tutumlarını daha önce açıkladıkları için tekrarlamamıza gerek yok. Bu görüşmeler Türkiye’de demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi ve diyalog içinde olmaları açısından önemlidir. Çalışmalarımızı bu çerçevede devam ettireceğiz” dedi.

'MESAJLARIMIZI MİLYONLAR ALDI'

"Newroz konuşmanız hakkında soruşturma başlatıldı. Eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'a da ceza verildi. Bu konudaki değerlendirmeleriniz neler olur?” sorusuna ilişkin ise Sancar şunları söyledi: İktidarın denetiminde, güdümünde hareket eden savcıların ve bir takım hakimlerin tasarrufları bunlar. Diyarbakır konuşmamızla ilgili soruşturma açılmasına gülüp geçeriz. Mesajlarımızı milyonlar aldı. Demokrasi, özgürlük, barış talebimizi milyonlar sahiplendi. Bu soruşturmaların tarihte küçücük bir nokta kadar değeri olmayacaktır. Geriye kalacak oradaki milyonların gösterdiği iradedir. Demokrasi, özgürlük, barış iradesidir. Demirtaş ile ilgili ne diyebilirim? Ortada adil, bağımsız bir yargılama ve bağımsız bir yargı olsa değerlendiririz ama siyasi iktidarın partimize ve arkadaşlarımıza yönelik intikam operasyonları devam ediyor."