Halkların Demokratik Partisi (HDP) Marmaris İlçe Örgütü binasına sabah saatlerinde A.T.D. (28) isimli şahıs tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Marmaris’teki saldırı, İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledildiği, İstanbul’da Avcılar İlçe Örgütü Eşbaşkanı Şemsettin Duman’a yönelik gerçekleşen silahlı saldırı olaylarının devamı oldu. 

Parti binasına yönelik 2018 yılında benzer bir saldırıda bulunduğu ortaya çıkan saldırgan A.T.D. tarafından gerçekleştirilen son saldırıya HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’dan sert tepki geldi.

Kaya, parti binalarına yönelik saldırının birinci derece sorumluları olarak “siyasal bir parti olmaktan çıkmış, suç örgütüne dönüşmüş olan iktidar partilerini” gösterdi.

‘İKTİDAR KORKU VE NEFRETTEN BESLENİYOR’

Ülkenin nefret ve korku atmosferine sürüklenmek istendiğini söyleyen Kaya, bu atmosferin 2015 yılında da hakim kılınarak seçimlere gidildiğini hatırlattı. Kaya, “İktidarın bugün de varlığını sürdürebilmek için sadece ve sadece korku ve nefretten beslendiği gerçeği ile bir kez daha karşı karşıyayız” dedi.

‘HDP’Yİ TESLİM ALAMAYAVAKLAR’ 

İzmir İl Örgütü binalarına 17 Haziran’da gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz’ın yaşamını yitirdiği saldırıyı anımsatan Kaya, “HDP, iktidarın her türlü provokatif girişimlerine karşı son derece geleceği gören, bilinçli, politik ve insanca duruşuyla Türkiye’nin kaderini belirleyecek en önemli aktördür. Korkuyla HDP tabanını ve HDP politikalarını teslim alamayacaklar ve pes ettiremeyecekler. Biz insanca duruşumuzdan ve onurluca duruşumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

SALDIRILAR NEDEN EGE’DE?

HDP’li Kaya, partilerine yönelik saldırılarının Ege Bölgesi’nde yoğunlaşması üzerinde de durdu. Kaya, “Partimizi ‘terörize’ ederek, muhalif diğer kesimlerle bir araya gelmemiz engellenmeye çalışılıyor. Bu anlamda bazı dinamikler üzerinden diğer muhalif ve demokratik çevrelere bir mesaj veriliyor. O mesajda; HDP ile yan yana gelmeyin mesajıdır” ifadelerini kullandı.

“Saldırıların birinci derece sorumlusu; siyasal bir parti olmaktan çıkmış, suç örgütüne dönüşmüş olan iktidar partilerinin politikalarıdır. Partimizi hedef gösterenlerdir” diyen HDP’li Kaya,  şöyle devam etti: “Özellikle kendi kendine tabi olmayan, başta Kürt halkı olmak üzere bütün demokratik çevreleri linç etme girişimleridir. Kendi bekalarını sağlama almak için ne yapıp edip HDP’siz bir siyasal gelecek oluşturma çabası içerisinde olduklarının farkındayız. Ama ne yaparlarsa yapsınlar; Türkiye’nin kaderini HDP’liler belirleyecek. HDP’nin tutumu da ortadır.” 

Partilerine yönelik saldırıları asla unutmayacakları söyleyen Kaya, son olarak yapılan saldırıların hesabını soracaklarını vurguladı. (İstanbul/MA)