Diyanet İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği Din Şurası kapanış programına katılan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan gündeme dair konuştu.

Erdoğan, "Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dönemin koşullarını değil, dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz" dedi. 

Erdoğan, "Elbette bu süreçte aşırılığa kaçmayacağız. Özellikle dini hayattan tecrit eden belli kalıplara belli davranışlara hapseden dogmatik anlayışlara itibar etmeyeceğiz" diye konuştu.

‘ALİSİZ ALEVİLİK POHPOHLANIYOR’

Erdoğan, “Her gün beş vakit aynı kıbleye yönelenler arasına nifak tohumları serpiliyor. Belirli çevreler arasında ayrı bir din gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Batı’da pişirilen ve son dönemde ülkemize ihraç edilmeye çalışılan Alisiz Alevilik gibi yıkıcı projelerin toplum içinde pohpohlanmasının gerisinde bu var. Açık ve net söylüyorum Alman devleti Alisiz Aleviliğe ciddi bedeller ödemek suretiyle, bunun tohumlarını ekmek istiyor” iddialarında bulundu. 

‘HESABI SORULACAK’

İzmir’de 26 Kasım’da Alevi bir ailenin evlerinin kapılarının işaretlenmesine ilişkin de konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Niye? Ülkemizi bölmek, parçalamak için. Açık ve net söylüyorum Türkiye’de bizim devlet ve yönetim olarak böyle bir sorunumuz yoktur. Bunlar yakalandıklarında hesabı sorulacaktır. İnsanlarımız arasında nifak tohumu serpilmesine izin vermeyiz. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız.”