CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “TBMM çatısı altında çalışan herkese sesleniyorum, gelin 2023 ve 2053 vizyonlarını birlikte inşa edelim” çağrısına karşı “Büyük Türkiye hedefi için Tayyip Erdoğan, sadece ve sadece bir engeldir. Büyük Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği işarettir. Bu yolda, Erdoğan gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz” yanıtı verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümü hakkında konuşan Altay, “Hain FETÖ darbesinin 4. yılını geride bıraktık. Bu 4 yılda çok şey yaşandı ancak bir yüzleşmenin yapılmadığı kanaatinin kamuoyunda yaygın olarak var olduğunu biliyoruz. Canlarından olan 251 şehidi rahmetle anıyorum. Darbeye direnen gazi olan vatandaşımız önünde de saygıyla eğiliyorum. Ancak bugün TBMM’de bir ayıba da hep birlikte şahitlik ediyoruz. Sayın Erdoğan’ın idrak etmesi gereken bir mesele var. 15 Temmuz kalkışması salt Erdoğan'ı hedef alan bir kalkışma değildir. TBMM’ye ve demokrasiye yönelik bir kalkışmadır” diye konuştu.

'ÖZEL OTURUM YAPILSAYDI SORACAKTIK'

TBMM’de bir özel oturum yapılmamasını eleştiren Altay, “Neden yapılmadığını biliyoruz. Özel oturum yapılmış olsaydı, biz 15 Temmuz’un siyasi ayağını gündeme taşıyacaktık. Toplanan 337 milyon liranın neden verilmediğini soracaktık. ‘Hepimiz Pensilvaya’ya gittik, bürokraside yükselmenin yolu orasıydı’ diyen milletvekilinden açıklama isteyecektik. 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda kullanılan mermerleri hangi FETÖ’cü şirketten alındığını soracaktık. 15 Temmuz ile Türkiye yüzleşmemiştir. Askeri, emniyet, yargı, jandarma, milli eğitim, sağlık, adalet ve tüm bürokrasideki ayakları ortaya çıktı. Bir kısmına dokunulmadı ama siyasi ayak deyince hoplayan bir AK Parti ile karşı karşıyayız. Meclis’in tören bahçesinde kocaman bir tır gördüm, tırın üstünde o gece tankların altında kalmış otomobiller vardı. Kendi kendime 'Allah bunlara akıl versin' dedim. Otomobilleri unutmamışlar ama demokrasi için 251 şehidimizi çoktan unutmuşlar. 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için vatandaşlarımızdan toplanan parayı neden sahiplerine ödemiyorsunuz” diye sordu.

'15 TEMMUZ ERDOĞAN'A YAPILMADI'

Bugün yapılan anma töreni için “Cumhur İttifakı töreni” nitelemesi yapan Altay, “15 Temmuz Erdoğan’a ya da Cumhur İttifakına yönelik yapılmadı. 15 Temmuz, demokrasiye ve TBMM’ye yönelik yapıldı” dedi.

'NEDEN PENSİLVANYA'YA GÖNDERDİN' 

Altay, Erdoğan’a “FETÖ’nün terör örgütü olması ile ilgili milat 2013’tür’ dedi. Sayın Bülent Arınç'ı ve Sayın Hakan Fidan’ı MİT krizinden sonra Pensilvanya’ya niye gönderdin? Belki uzlaşırız niyetiyle zeytin dalını niye uzattın? 2004’te Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli Güvenlik Kurulu’na FETÖ’nün terör faaliyetleri ile rapor verdiğinde neden bir işlem yapmadın?” sorularını sordu.

'AK PARTİ FETÖ İLİŞKİSİ KADİM BİR İLİŞKİDİR'

“AK Parti FETÖ ilişkisi kadim bir ilişkidir. Suç ortaklığı gibidir. Ne zaman ki devleti FETÖ’ye teslim ettiler ama FETÖ yüzde 51 istedi, kavga başladı” diyen Altay, 15 Temmuz gecesi siyasi parti lider ve belediye başkanlarının görüşmelerinin kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

'ERDOĞAN GÖLGE ETMESİN'

Bugün TBMM’de konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Gönlü Türkiye için çarpan, vatan aşkı ile TBMM çatısı altında çalışan herkese sesleniyorum, gelin şehitlerimizin anısına birlikte sahip çıkalım, gelin 2023 ve 2053 vizyonlarını birlikte inşa edelim” çağrısına karşı Altay, “Büyük Türkiye hedefi için Tayyip Erdoğan, sadece ve sadece bir engeldir. Büyük Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği işarettir. Bu yolda Erdoğan gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz” yanıtını verdi.

BARO DÜZENLEMESİ AYM'YE GİDİYOR

Altay, bugün Resmi Gazete’de yasalaşan barolar ile ilgili düzenlemeye karşı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gideceklerini, yarın öğle saatlerine randevu alacaklarını da duyurdu.