MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinin zamanlamasını yanlış bulduğunu söyleyen Bahçeli, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar için ise "Doğru bir yaklaşım değil. ABD bu konuda kendisine çekidüzen vermelidir" dedi.

'BARIŞ YOLUNDA ATILMIŞ BİR ADIMDIR'

Antalya'daki görüşmeleri değerlendiren Bahçeli, "Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Antalya'da her sene artık diplomasi forumu yapılmaktadır. Böyle bir toplanın 9 Mart'ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım 2 ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcı sağlayabilecek adımı yapmayı amaçlamışlardır. Bu toplantı önemli olmuştur, başarılı olmuştur. 15 günden beri devam eden çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır. Bazı değerlendirmelerde görüyorum ki Türkiye'de bazı kesimler bu adımları hazmedememektedir. Sonuç vermesini istememektedirler. Bazı gazetelerde barış gerçekleşmedi, olumsuz ifadelerle toplumda gelişecek umudu şimdiden söndürmeye gayret göstermişlerdir" ifadelerini kullandı.

'YAĞ KAVGASI ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR'

Azak Denizi'nde mahsur kalan 23 geminin Türkiye'ye ayçiçek yağı getireceğini söyleyen Bahçeli, "Savaş nedeniyle ertelenmiştir. Yağ kavgası çıkarmaya çalışmışlardır. Yağdan umut edenler Türkiye'nin yarınını karartmışlardır" dedi.

'YANLIŞ BİR ZAMANLAMA OLDU'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın Diyarbakır ziyaretini de değerlendiren Bahçeli, "Twitter'da geçen gün yorumu yaptım, yanlış bir zamanlama olmuştur. Konuşmalarda barış dillendirilmemiştir. Sayın CHP Genel Başkanı özellikle yüksek sesle, kararlı bir şekilde bana her türlü soruyu sorabilirsiniz. Ne biliyorsanız sorunuz demiştir. Ben de Twitter'da 5 soru sordum. Onların cevabını önce 6'lı masaya sonra Türkiye'ye anlatsın" diye konuştu.

'ABD KENDİSİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİ'

Rusya'ya yaptırım uygulanmasının doğru bir yaklaşım olmadığını ifade eden Bahçeli, "Savaşan ülkeler arasında sahip olduğumuz ekonomik imkanlarla savaşa girmeden yaptırım yoluyla savaşı tahrik eden yaklaşımlara dikkat etmek lazım. ABD bu konuda kendisine çekidüzen vermelidir. Dünyanın ABD'ye soracağı çok konu vardır. Batı emperyalizminin çerçevesinde bulunan ülkeleri tahrik ederken Türkiye'yi de buna dahil etmek istiyor" dedi.