İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Akşener, iktidarın toplumsal ayrışmadan beslendiğini belirterek, “Maalesef Türkiye cami açılışında bile milleti bölmeyi başaran bir zihniyetle yönetiliyor. Bu kirli zihniyet ne zaman sıkışsa milletimizi bölmeye çalışıyor. Toplumsal ayrışmadan gerilimden besleniyorlar. Bunun son örneğini Taksim Camii açılışında yaşadık” dedi.

TÜİK AÇIKLAMALARI

TÜİK’in, Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dair paylaştığı verileri değerlendiren Akşener, “Gözümüz aydın büyümüşüz. Açıklamayı yapan TÜİK olduğu için biz de doğal olarak bu büyümeyi bir inceleyelim dedik. Beş çeyrek negatiften sonra net ihracat da az da olsa pozitif katkı yapmış. Elbette bunları sevindirici buluyoruz ama bazı şeyleri sorgulamak zorundayız. Milletimiz bu büyümeyi hissedebilmiş mi? Hayır. Mesela son bir yılda işsiz sayımız neden 2.5 milyon kişi artarak 10 milyona ulaşmış? Cevap yok. Bizden çok daha düşük oranda büyüdükleri halde birçok ülke pandeminin olumsuzluklarını bizden çok daha hafif yapıyor. Çünkü o ülkelerde ülkeler çok ciddi hibe desteği verdiler. Bizde ise iktidar sırf büyüyeceğiz diye hem ayrım tedbirlerle insanlarımızın sağlığını tehlikeye attı hem de direkt yardım yapmayarak insanlarımızı geçim sıkıntısıyla baş başa bıraktı. Bu çarpık anlayışının etkilerini büyüme rakamlarını incelediğimizde görebiliyoruz” diye konuştu.

‘ERDOĞAN İŞ YAPIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklenen Akşener, "Geçtiğimiz pazartesi günü Erdoğan pandemi tedbirlerindeki yeni dönem için kürsüdeydi. Milletçe cevabını beklediğimiz birçok soru vardı. Net bir aşı takvimi oluşturulmuş mu? Oluşturulmamış. Turizm hareketliliği ve konaklamalar ilgili ne gibi kısıtlamalar var belli değil. Yurt dışına çıkışlardan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın durumundan, telafi eğitiminden bahsedildi mi? Hayır. Her zamanki gibi bolca hamaset birkaç tane de yarım yamalak tedbir var. Sayın Erdoğan iş yapıyor gibi görünmek için şekilden şekilde girmek için artık vazgeç. Aldığın abuk sabuk kararlarla zor duruma düşen insanlarımızı daha fazla zor duruma düşürme. Ya işini yap ya da sandığı getir, biz de memleketi hak ettiği gibi yönetelim” şeklinde konuştu.

İKİZDERE

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Erdoğan'a Rizeli bir ailenin çocuğu olduğunu hatırlatmış olduk. Maden Rizelisin İstanbul'a ihanet ettiğin gibi Rize'ye ihanet etmeyeceksin. İkizdere'nin güzelim ormanlarına taş ocağı açmaya çalışan hem de  Rizeli olan o malum müteahhite bir otoyoldan bir yıl için 2 milyar 150 milyon lira garanti ödemesi yaptı. Sayın Erdoğan alfa gelince Rizelisin ama Rizeliyi düşünmüyorsun. Sonra da Rize'nin gelini hemşerilerine sahip çıktı diye küplere biniyorsun. Buradan ilan ediyorum köpürsen de tehditler savursan da sahip çıkmaya devam edeceğim. Sen daha dur senin deyiminle bunlar daha iyi günlerin. Gelin Hanım sen elsin dedi ya, valla ben kayınvalidemi çok seviyorum aynı evde de oturuyoruz senelerdir.”

‘BAĞIMSIZ YARGI SÜRECİ’

Akşener, devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in itiraflarını işarete ederek, Erdoğan’a şöyle seslendi: “Yaşanan çirkinlikleri görmezden gelemeyiz. Erdoğan’a bağımsız bir yargı süreci işletilsin dedik. O ne yaptı? Küçük ortağına uyarak kendisini tartışmaların tarafı ve odağı haline getirdi. Devlet böyle yönetilmez.”