İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına tütün üreticilerinin yaşadıklarıyla başlayan Akşener, “Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta, tütün üreticilerini zora sokan bir düzenlemeyle ilgili, görüşlerimi paylaşmış, iktidarı da uyarmıştım. ‘Tütün üreticilerimizi, açta, açıkta bırakacak bu düzenlemeyi erteleyin, Onlara hazırlıklarını yapacak zaman verin” demiştim. Nitekim sağduyu galip geldi ve yasanın yürürlüğü 6 ay ertelendi. Ama maalesef atılan bu doğru adıma rağmen, yasağı protesto eden üreticilerimizden, 16’sı evlerinden gözaltına alındı. Aralarında, 66 yaşındaki bir üreticimiz de var. Bu vatandaşlarımızdan 10’u ise, tutuklanarak cezaevine gönderildi” dedi. 

‘DEVLET BÖYLE YÖNETİLMEZ’

İktidara tütün üreticilerinin tutuklanması üzerinden yüklenen Akşener, “İşe bakar mısınız? İktidar yanlışı görüyor, yasağı erteliyor. Bu durumda, o üretici kardeşlerimiz ne yapmış oluyor? Bir yanlışı protesto etmiş oluyor. Buna rağmen, evlerinden alınıp, cezaevine gönderiliyorlar. Allah aşkına, devletin yönetmenin bir ciddiyeti olur. Bir ucu erteleyip, diğer ucu içeri atar mı? Böyle şirazesinden çıkmış bir yönetim anlayışı olabilir mi? Bu kafayla devlet yönetilir mi? Buradan Sayın Erdoğan’a çağrıda bulunmak istiyorum. Bu yanlışı derhal düzeltin. Yazıktır, günahtır. Böyle haksızlık, böyle adaletsizlik olmaz. Böyle devlet yönetilmez” diye konuştu. 

ERDOĞAN’A YÜKLENDİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Memleketi bunlara teslim edemeyiz” sözlerini hatırlatan Akşener, şöyle devam etti: “Aynen böyle dedi. Arkadaş devleti teslim aldığını sanıyor ya, seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Şu zihniyete bakar mısınız? Şu gaflete bakar mısınız? Bak Sayın Erdoğan; iktidar olmak, milletin verdiği bir yetkidir ve bu yönüyle bir bayrak yarışıdır. O nedenle, iktidar teslim edilmez, devredilir. Millet, sandıkta kararını ortaya koyar ve iktidar da o karara göre devredilir. Millet işareti verdiğinde, bu iş biter. Hiçbir güç, o yüce kararın üzerinde değildir. Yani, sen ve küçük ortağın, beğenseniz de beğenmeseniz de demokrasilerde esas olan, milletin iradesi ve milletin kararıdır. Ama eğer, millet iradesiyle probleminiz varsa, eğer aklınızdan, başka bir şeyler geçiyorsa, benden sana tavsiye, çok uzaklara gitme, yakın tarihimize bak. Millet iradesinin, nasıl bir sel olduğunu, nasıl önünde hiçbir engelin tutunamadığını, açıkça görürsün. Sayın Erdoğan; ez cümle günü geldiğinde, Türkiye’yi kimin yöneteceğine, sen değil, milletimiz karar verecek. Ve o karar verildiğinde, sen de aynı senden öncekiler gibi, yapılması gerekeni yapacak, ve elinde çiçeklerle iktidarı devredip, senden sonra gelene, görevinde başarılar dileyeceksin. Bu kadar basit. Bunu böyle bil, aklını başına al.” 

TÜRKİYE KAYBEDİYOR

Meclis’e getirilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarının uzatılmasına ilişkinde konuşan Akşener, “Son torba yasada OHAL'in uzatılmasına dair bir madde kondu. Ayrıca, TMSF'nin el koyduğu şirketleri satma hakkı ortadan kalkıyor, bu şirketler yok oluncaya kadar TMSF'nin elinde kalacak. Bu iki konuya aşırı dikkat etmenizi istiyorum. Sen demokrasiye gıcık oluyor olabilirsin. Egemenlik kayıtsız şartsız şahsımındır da diyor olabilirsin. İstanbul seçimlerini hatırla. Gün olur o sandık milletimiz önüne gelir, yaptıklarının hesabını verirsin. Sayın Erdoğan ve arkadaşları Türkiye'yi yönetemiyor, Türkiye her geçen gün kaybediyor. Ülkemizi yeniden düze çıkaracağız. Cumhurbaşkanı adayı kim olacak' diyorlar, rahat olun ağalar, stres yapmayın, yaşlı başlı insanlarsınız. Bizim cumhurbaşkanı adayımız Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı olacak, kesin bilgi yayalım” dedi.