AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'danışmanlarını değiştirmesi' yönünde öneride bulundu. Akşener, "Kabiliyetsiz danışmanlarına söyle; 27 yıllık aktif siyaset hayatımda başıma gelmedik kalmadı. Sizinkiler vız gelir. Çok da acemiler. Bu arkadaşlardan o aldıkları bol paranın karşılıklarını vermelerini talep et. Seni sahada rezil ediyorlar" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP-MHP iktidarına yönelik sert ifadeler kullanan Akşener, sözlerine dün FAZ-3 çalışmalarının başlatıldığı duyurulan 'yerli' aşıya ilişkin memnuniyet duyduğunu söyleyerek başladı. Aşı üzerinden 'algı operasyonu' yapılmaması gerektiğini belirten Akşener, "Erdoğan'ı uyarmak istiyorum, yerli aşıyı algı operasyonlarına kurban etme. Böyle önemli bir sürecin baltalanmasına müsaade etme. Bilim Kurulu, bilim insanları süreci olduğu gibi yürütsün. Milletimiz yerli aşıyı bekliyor, bunu da algı operasyonuna kurban edersen altında kalırsın" dedi.

'ERDOĞAN VE ARKADAŞLARINDA ZERRE UTANMA GÖRMÜYORUZ'

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı ve politikalarını sert sözlerle eleştiren Akşener, "Milletine verdiği sözleri unutan, milletine yabancılaşan, milletinin dertlerini, acılarını görmezden gelen bir iktidar, ömrünü tamamlamış demektir. Hele ki, bu iktidar, bir de çıkıp, milletine yalan söylüyorsa, artık uzatmaları bile tamamlamış demektir" ifadelerini kullandı. 'Böyle bir iktidarın utanması gerektiğini' vurgulayan Akşener, "Ne Sayın Erdoğan’da, ne de arkadaşlarında zerre utanma göremiyoruz. Aksine, her şeyi iyi yaptıkları yalanını, ısrarla söylemeye devam ediyorlar. Hizmet siyaseti yaptıkları masalını, her fırsatta anlatmaya devam ediyorlar" diye konuştu.

Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mesela; nice yetenekli gencimiz iş bulamazken, müdürlerine 11, danışmanlarına da beş maaş vermeye, utanmıyorlar. Mesela; işçilerimiz, memurlarımız, emeklilerimiz, ay sonunu getiremezken, yollar, köprüler, havalimanları üzerinden o beş müteahhide, para aktarmaya utanmıyorlar. Mesela; esnafımız, çiftçilerimiz iflasın eşiğindeyken, memleketin akarsularına, HES projeleriyle çökmüş yandaşlarına, tıkır tıkır garanti ödemeye utanmıyorlar. Mesela; milletimize pandemi şartlarında, 10 milyar liralık desteği, rica minnet verirken beşli çetenin, vergi borçlarını tek kalemde silmeye utanmıyorlar. Mesela; Tank Palet’i peşkeş çektikleri yetmiyormuş gibi şimdi de bir diğer stratejik kurumumuzu, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nu özelleştirmeye hazırlanıyorlar. Ordumuzun mühimmatının, önemli bir bölümünü üreten bu stratejik kurumu da peşkeş maceralarına kurban etmeye utanmıyorlar. Sözüm ona muhafazakarlar ama talan etmedik, kırmadık, dökmedik, satmadık bir şey bırakmadılar. Satarak tükettikleri gibi girdikleri garip akçeli ilişkilerle, yiyerek de tüketmeye utanmıyorlar.",

ABD'NİN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİ: ERDOĞAN'I AKLINA BAŞINA ALMAYA DAVET EDİYORUM

ABD'nin Türkiye'nin Afganistan'da Kabil Havaalanı'nın güvenliğinde 'öncü rol oynamayı' kabul ettiği yönündeki açıklamaları ve Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Akşener, "İç politikada Amerika'ya etmedik laf bırakmayan Erdoğan, 'Dostum Biden sen rahat ol biz bu işi üstleniriz' diyor" sözleriyle tepki gösterdi.

"Buradan Sayın Erdoğan'ı aklını başına almaya davet ediyorum" diyen Akşener, "Şimdi hiçbir güvenlik gerekçesi yokken ve sırf sen yeni Amerikan başkanına şirin görüneceksin diye böyle bir riske girmenin akılla izah edilir bir yanı yoktur. Üstelik, bu anlamsız göreve aday olurken para-pul konuşmanın da manası yoktur. Sayın Erdoğan; Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın. Dostun Biden’a söylemen gerekenleri söyleyemedin, söylememen gerekeni de, büyük bir iştahla söylüyorsun. Amerikalı askerin canını kurtarmak için, kendi askerini feda etmeye bu kadar hevesli olma. Böyle diplomasi olmaz. Böyle devlet yönetilmez" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A: SENİ SAHADA REZİL EDİYORLAR

Akşener, Erdoğan'a seslenerek; "Kabiliyetsiz danışmanlarına söyle; 27 yıllık aktif siyaset hayatımda başıma gelmedik kalmadı. Sizinkiler vız gelir. Çok da acemiler. Bu arkadaşlardan o aldıkları bol paranın karşılıklarını vermelerini talep et. Seni sahada rezil ediyorlar" diye konuştu.

"Küçük ortakla kafa kafaya vermişsiniz, 'Bu eğri düzeni nasıl ayakta tutarız?' diye, hesap yapıyorsunuz. Ne hukuk tanıyorsunuz ne de ahlak. Ne insafınız kalmış ne de vicdanınız. Varsa yoksa iktidarınız" diyen Akşener, Erdoğan'a şu sözlerle yüklendi:

'SAYIN ERDOĞAN, İŞTE SANA MİLLETİMİZİN GERÇEKLERİ'

"İki gün önce Afyon’daydım. Senin o iktidar hesabın için, Afyonlu kardeşim ne diyor biliyor musun? 'Böyle iktidar yere batsın'diyor. Bir kasap kardeşim, 'Eskiden haftada bir gelen müşteri, şimdilerde ayda bir gelebiliyor. Üreticinin maliyeti arttığı için, hem onlar, hem de biz sürekli fiyat artırıyoruz. Millet kasabın yolunu unuttu' diyor. Turizm acentesi sahibi bir kardeşim, 'Nefes kredisi en yüksek faizle veriliyor. Adı Nefes Kredisi ama, bu faizle nefesimiz kesiliyor' diyor. Sen, milletimizin gerçeğini görmesen de, Çay ilçesindeki kardeşim görüyor. Diyor ki, 'Malcılık bitti, çiftçilik bitti. Biz bitince esnaf bitiyor. Televizyona çıkıp, 'Vatandaşım iyi durumda' diyor. Gelsin de görsün bakalım ne haldeyiz' Sayın Erdoğan, işte sana milletimizin gerçekleri.

'GARİBANA ÇÖKTÜĞÜN ZAMAN GAYRETULLAH'A DOKUNURSUN'

"Adana'da çiftçiler beni durdurdu. Soğan ve karpuz üreticileri ben ağızımı açmadan konuştular. Karpuz üreticisi kardeşimiz, ağladı. O canı yanan çiftçi çok feveran etti. Basına bu arkadaşın söylediklerini yayınlamayın dedik. Başına iş gelmesin diye perdelemeye çalıştık. Bitmişler, çökmüşler, o arkadaşımızı aHaber günlerce televizyondan vermiş. 

"Sayın Erdoğan fakirle oynama. Günahtır. Onları korkutma. Sen hakaret ediyorsun, tehdit ediyorsun, iftira ediyorsun.Biz, babaları o gece eve ekmek getiremeyen neslin çocuklarıyız. Biz annelerin suya tirit bandırdığı neslin çocuklarıyız biz. Ne çabuk unuttun sen? Meral Akşener'e iftira etmek için garibanı kullanma. Garibana çöktüğün zaman Gayretullah'a dokunur ve öyle bir çarpılırsın ki seni kimse kurtaramaz."

Akşener, Lütfü Türkkan'ın çiftliği üzerinden başlayan tartışmalara ilişkin de, "Son dönemde Lütfü Türkkan'ın meşhur çiftliği üzerinden gagalanıyoruz. Bundan sonra kim nerede ne yapmışsa takipçisi olmazsa namerdim. Yakın zamanda İletişim Başkanının eviyle ilgili şeyler çıktı. Hiçbirimiz ağzımızı açmadık şu salonda. Üzerinde tepinebilirdik, tepinmedik. Şimdi yandınız. Madem ki kiralanmış yerlere 'çökülme' diye kabul ediliyor. Kira falan vermeden 'çökülen' yerleri takip edeceğim. Nasıl iyi takip ettiğimi görecekler" dedi.

Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın sözlerine atıf yapan Akşener, "Şimdi söyleyeceklerim; damat gibi söylemiyorum ama gerçekten önemli. İktidarın rant iştahı tüm kurumları sarmış. EPDK Daire Başkanı olan kişi verilecek teşvikleri Ocak ayında belirleyip Ocak ayında verip Mart ayında istifa ediyor. Ocak ayında teşvikleri belirleyenler bu paraları alacak şirketlere yönetici olarak gidiyor. Vatandaş, 'Ne olacak bu faturaların hali' deyince kızıyor" ifadelerini kullandı.

Akşener, AKP ve MHP iktidarına 'sandık' çağrısını yineleyerek, "İstedikleri kadar ağlayıp sızlansızlar o sandık bu milletin önüne gelecek. O sandık gelecek ve Sayın Erdoğan ile ortakları tıpış tıpış gidecek" dedi.