Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yargılandığı davanın 6’ncı duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Semsur’da 2017 yılında yapılan hava destekli bir operasyonda hayatını kaybeden PKK'li Volkan Bora'nın cep telefonundan birlikte çekildikleri fotoğraflar çıkması üzerine hakkında soruşturma başlatılıp dokunulmazlığı kaldırılan Güzel, 3 Eylül 2022’de tutuklanmıştı.

Güzel’in tutuklu bulunduğu Kandıra Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada avukatları hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda kişi takip etti.

‘HAKSIZLIKLARIN SONU GELMİYOR’

Savunmasına İnsan Hakları Haftasında olduklarını hatırlatarak başlayan Semra Güzel, “Hak mücadelesi diyoruz ama maalesef haksızlıkların sonu gelmiyor. Önceki duruşmada söylenmişti; bu duruşmada gizli tanığı dinleyecektik. Bu aşamada tutuklu olmamam gerekirken, tutukluluk süremin uzaması haksızlık” dedi.

'FOTOĞRAFLAR ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÇEKİLDİ'

81 yaşındaki hasta tutsak ATK’ye kelepçeli sevk edildi 81 yaşındaki hasta tutsak ATK’ye kelepçeli sevk edildi

Güzel, iddianamede yer alan PKK’li Volkan Bora ile olan fotoğraflarının çözüm sürecinde çekildiğini bir kez daha hatırlatarak, tahliyesini talep etti. Güzel, “En başından beri adı geçen fotoğrafların çözüm sürecinde olduğunu inkâr etmedim. Çözüm sürecinde sadece ben gitmedim. Birçok kişi yakınını görmeye gitti. Çözüm süreci keşke olumlu şekilde ilerleyebilseydi” diye konuştu.

GİZLİ TANIĞIN DİNLENMESİ İÇİN YAZI YAZILDI

Güzel ve avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti ara kararlarını açıkladı. Heyet, gizli tanığın bir sonraki celse dinlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ile Tanık Koruma Dairesi Başkanlığı’na yazı yazılmasına ve Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 7 Şubat 2024 tarihine ertelendi.