Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin eşbaşkan adayları, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çaldıran ve Saray'da kitlesel bir şekilde seçim bürolarının açılışını yapan eşbaşkan adayları, Çatak ve Muradiye'de kar kış demeden kapı kapı dolaşıp, 31 Mart'ın önemini anlattı. 

SARAY 

Van'ın Saray (Serav)  ilçesinde çalışmalarını sürdüren HDP'li adaylar seçim bürosu açtı. İlçe merkezindeki büronun açılışına Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, Saray Belediyesi eşbaşkan adayları Caziye Duman Şahabettin Bilmez,  HDP il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.  Açılışta konuşan Caziye Duman, "Bizlerin yönetimiyle halkın belediyesi, halkın evi olacaktır. Bizler hep birlikte Saray'ı değiştirip güzelleştirmeye geliyoruz" dedi.  Şahabettin Bilmez ise seçimlerin önemine vurgu yaptı. Yapılan  konuşmaların ardından halay ve zılgıtlar eşliğinde büronun açılış yapıldı.

MURADİYE

Van Muradiye'de ise HDP'nin belediye eşbaşkan adayları Yılmaz Şalan ve Layla Balkan, HDP ile DBP yöneticileri ile birlikte mahalle ziyaretlerinde bulundu. HDP'liler ve adaylar Uluşar (Korsot) ve Beşparmak mahallelerini ziyaret ederek yurttaşlar ile bir araya geldi. Yoğun ilgi ile karşılanan adaylar yurttaşların sorunlarını dinledi.

ÇALDIRAN

Çaldıran ilçesindeki seçim bürosu açılışına HDP Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP, DBP'li yöneticiler, Çaldıran Belediyesi eşbaşkan adayları Faruk Demir ve Leyla Atsak ile çok sayıda kişi katıldı. Açılış öncesi konuşan Özgökçe, “Halkımız partisini bağrına basmıştır. Bu coşku ile bizleri karşılayan, sesimizin ulaştığı, bizi dinleyen saygıdeğer halkımız, Van’ın her yanında seçim kampanyamızı sürdürüyor" dedi. Çaldıran'ın girişinde keyfi bir şekilde durdurulduklarını dile getiren Özgökçe, "Belli ki korkuyorlar. Başka partilere neden bu uygulamayı yapmıyorlar? Diğer partilerin karşısında esas duruşa geçiyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapılarak, müzikler eşliğinde halaylar çekildi.

ÇATAK

HDP'nin Çatak Belediyesi eşbaşkan adayları Esra Babur ve Murat Bozdemir de HDP'li yöneticilerle birlikte mahalleleri dolaşmaya devam etti. Zorlu kış şartlarına aldırmayan eşbaşkan adayları Avzeni (Ağaçlık) mahallesinde kapı kapı dolaşarak ziyaretlerini sürdürdü. Mahallelinin sorunlarını dinleyen adaylar, 31 Mart seçimlerinin önemini anlattı.