Van'da av tüfeği ile oynarken eniştesini öldürdü Van'da av tüfeği ile oynarken eniştesini öldürdü

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yüzde 46,24 ile kazandığı kayyım yönetiminde bulunan Bêgirî (Muradiye) Belediyesi eşbaşkanlarının ilk icraatı belediye hizmet binası önünde bulunan beton blokları kaldırmak oldu.

2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yüzde 50,09 ile kazandığı Bêgirî Belediyesi’ne 2016 yılında kayyım atandı. Kayyım atanmasının ardından belediye binası önünde beton bloklar yerleştirilirken, 2019 yerel seçimlerinde ise halk tekrardan oyunu Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) yana kullandı.

2019 yerel seçimlerimde yüzde 42,26 oy ile HDP Bêgirî Belediyesi’ni tekrardan kazandı. Söz konusu HDP'li Muradiye Belediye eşbaşkanları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan’ın yerine Kaymakam Erkan Savar kayyım olarak atandı. Kayyım atanmasıyla birlikte belediye binası önünde tekrardan beton bloklar yerleştirildi.

Beton bloklar kaldırıldı

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerinde ise DEM Parti’nin belediye eşbaşkanları Hediye Sayiner ve Barış Yılmaz tekrardan seçildi. Belediyeye geçen eşbaşkanlar ilk olarak belediye hizmet binası önündeki beton blokları kaldırdı.