31 Mart yerel seçimleri sona erdi. Türkiye genelinde yüzde 4,7 oy alan MHP 5'nci parti oldu. MHP 2019 yerel seçimlerinde ülkenin tamamında 3 milyon 394 bin oyla, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra 10 il ve 145 ilçe kazanmıştı. Mayıs ayında 5,5 milyon oy olan MHP bu seçimde sadece 2,3 milyon oy alabildi.

BAHÇELİ: TEPKİSELLİK DOZU FAZLA OLAN SONUÇLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlernde Cumhur İttifakı'nın aldığı yenilginin ardından değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin sonucunu ekonomiyle ilişkilendiren Bahçeli, "Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür etmiştir" dedi.

Sandıkta verilen mesajın önemli olduğunu belirten Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının çok boyutlu değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır" dedi.

Oyunu mayıstaki milletvekilliği seçiminden bugüne 5,5 milyondan 2,3 milyona düşüren MHP'nin başkanı, "31 Mart seçim sonuçlarını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, Milliyetçi Hareket Partisi müessir bir başarı elde etmiştir. Televizyon ekranlarından maksatlı ve marazi iddialarda bulunan sözde uzman ve yorumcular ile muhalif tetikçiler yine hüsrana uğrayacaklardır" dedi.

MHP 30 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY OLDU, HİÇ KAZANAMADI

31 Mart seçimlerinde MHP, 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak aday çıkarma kararı aldı.

2019 seçimlerinde MHP Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük Karaman Kastamonu Kütahya Manisa Osmaniye’yi kazanmıştı.

Bu seçimde açılan yüzde 69,7 sandığa göre

MHP’nin kaybettiği kentler: Bartın, Bayburt, Karabük, Kastamonu, Kütahya ve Manisa.

MHP; Bartın'da CHP, Bayburt'ta AKP, Karabük'te AKP, Kastamonu'da CHP, Kütahya'da CHP ve Manisa'da CHP ile yarışıyor.

Mayına basan çoban hayatını kaybetti Mayına basan çoban hayatını kaybetti

MHP’nin önde olduğu kentler: Çankırı, Erzincan, Karaman, Kırklareli, Kars, Gümüşhane, Tokat ve Osmaniye.

MHP; Çankırı'da AKP, Erzincan'da CHP, Karaman'da AKP, Kırklareli'nde CHP, Kars'ta DEM, Gümüşhane'de AKP, Tokat'ta AKP ve Osmaniye'de İYİP ile yarışıyor.

MHP BARAJ ALTINDA 

MHP önceki yerel seçimde ülkenin tamamında 3 milyon 394 bin oyla, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra 10 il ve 145 ilçe kazanmıştı. 2024 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakında yer almayı sürdüren MHP, 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak aday çıkarma kararı aldı. Bu seçimde MHP yönettiği Manisa’yı kaybetti ve Mersin’de kazanamadı. MHP’nin 2019’da yüzde 7.3 olan oy oranı bu seçimlerde ise yüzde 4,7’ye düştü. MHP 8 ilde önde görünüyor.