Kimlik yenileme son tarihi araştırması, 2023 yılı bitmesine az bir süre kala yoğunlaştı. Yıl sonuna kadar süre verilen kimlik değişimi için bu yıl son mu merak ediliyor. Tereddütte kalan vatandaşları, Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden gelen açıklama aydınlattı. Peki, kimlik yenileme son tarihi ne zaman? Kimlik yenileme nasıl yapılır?

 kimlik-belgesi-3

KİMLİK YENİLEME SON TARİHİ NE ZAMAN? 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuya dair X (Twitter) hesabından şu açıklamayı yaptı "Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası doğru değildir. İddia edilenin aksine nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarih ise 31 Aralık 2023 değil 31 Aralık 2024 olarak açıklanmıştır."

kimlik-belgesi-4

KİMLİK YENİLEME NASIL YAPILIR?

Ehliyet ve kimlik yenileme prosedürünü yaptırmak amacıyla, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesine ya da e-Devlet’e giriş yaparak randevu alınabiliyor. Ayrıca, nüfus müdürlüklerine giderek de randevusuz müracaat yapılabiliyor.

Van'ı parsel parsel satan kayyım Diyarbakır'a Vali olarak atandı Van'ı parsel parsel satan kayyım Diyarbakır'a Vali olarak atandı

kimlik-belgesi-1

KİMLİK YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Eski kimlik kartı
2 adet biyometrik fotoğraf