CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" ifadeleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. 

Fatih Portakal televizyonda Burcu Köksal'ın sözleriyle ilgili yaptığı yorumunda, Köksal'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile açıklamayı yaptığını iddia etti. Portakal, "Ben bunun bir talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açık açık net ismini de söyleyeyim Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki isimlerden biri. Birazdan bir görüntü de ekrana getireceğim. Özgür Özel'in de kendisini Kılıçdaroğlu'yla arasını bozmak istemediği için aday gösterdiğini tahmin ediyorum. Talimatı kanıtlayamam ama Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini bile düşünüyorum. Bak bu kadar da net konuşuyorum. Çünkü ben de net konuşmayı seven bir insanım. Çünkü Kılıçdaroğlu; onun için önemli olan İmamoğlu'nun kaybetmesi. Kılıçdaroğlu 1 Nisan'dan sonrasının hesaplarını yapıyor" ifadelerini kullandı.

Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor

Kemal Kılıçdaroğlu bunun üzerine T24'ten Murat Sabuncu'ya konuştu. Kılıçdaroğlu hakkındaki iddia ile ilgili "Bakın açıkça çağrı yapıyorum: Bu yakınımda olduğu ya da böyle bir cümle kurulmasını söylenen isim kimse açıklanması gerekir. Böyle bir cümlenin sarf edilmesini söyleyen kişi alçak ve şahsiyetsiz bir kişidir. Ne böyle bir talimat verdim, ne de böyle bir yakınım vardır. Fatih Portakal bunu açıklamak zorundadır. Açıklamıyorsa yalan haber ürettiğini ben söyleyeceğim. Bir kez daha açıkça söyleyeyim: Burcu Köksal'a böyle konuşması yönünde talimat verdiğim alçak bir iftiradır." diye yanıt verdi.