Erciş’te bir kadın evinin banyosunda ölü bulundu Erciş’te bir kadın evinin banyosunda ölü bulundu

İstanbul Başakşehir’de 20 Ocak günü kimliği belirsiz kişilerce başına çuval geçirilerek kaçırılan ve 6 gün boyunca işkence edildikten sonra bırakılan işçi Gökhan Güneş’in ailesi ve avukatı Meclis’te Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ziyaret etti.

Güneş’in ailesi ve avukatlarını HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç karşıladı. Basına kapalı yapılan görüşmede, yakınları Güneş’in maruz kaldığı işkence ve kaçırıldığı süre boyunca yaşananlara dair bilgi verildi.

KAYIP MÜCADELESİNİN ÖNEMİ

Güneş’in vücudunda belirgin işkence izleri olduğuna dikkat çeken yakınları, kendisine ajanlık teklif edildiğini söyledi. Gökhan’ın 1990’lı yıllarda olduğu gibi kaybedilmemesini sağlayanın birlikte mücadele olduğuna dikkat çeken yakınları, kayıplar mücadelesi geleneğinden vazgeçilmemesi gerektiğini vurguladı.

Grup başkanvekilleri Beştaş ve Oluç, hem sürecin akıbetini yakından takip edeceklerini hem de Gökhan Güneş’in sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Güneş’in aile ve avukatları daha sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile görüştü.(Ankara/MA)