Yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararı alan İYİ Parti’de yeni bir iddia gündeme geldi. Aday çıkarma kararı alınmadan önce gerçekleşen Genel İdare Kurulu’nda (GİK), bazı partililer bu karara nedeniyle büyük şehirlerde oy düşüşü yaşanabileceğini dile getirdi. İddiaya göre Genel Başkan Meral Akşener, bu eleştiriler üzerine “Oylarımızın düşmesi durumunda bütün sorumluluğu alıyorum, eğer 14 Mayıs tarihinde aldığımız oyun altına düşersek istifa edeceğim” dedi.

‘OYLAR DİĞER PARTİLERE KAYAR YÖNÜNDE KAYGILAR DİLE GETİRİLDİ’

Artı Gerçek'in haberine göre; İYİ Parti’nin aday çıkarma kararı açıklamasının ardından aylar geçse de partinin vermiş olduğu kararlar tartışılmaya devam ediyor. Kamuoyunda partide üst üste yaşanan istifaların oylarında ciddi bir düşüş yaşayacağı yönünde tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle büyük kentlerde oylarını düşüreceği yönünde yapılan tartışmalar sürerken, İYİ Parti kulislerinde yeni bir iddia ortaya atıldı. Bazı İYİ Parti GİK üyeleri, bu tartışmaların, 81 ilde aday çıkrama kararının alındığı GİK toplantısında da gündeme getirildiğini dile getirdi. Toplantıda bu kararın özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde CHP ve diğer partilere oy kaymasına neden olabileceği yönünde kaygılar dile getirildi. Artı Gerçek’e konuşan bazı GİK üyeleri, toplantıda bu kaygıların belirtilmesi üzerine Akşener’in söz aldığını ve “Oylarımızın düşmesi durumunda bütün sorumluluğu alıyorum, eğer 14 Mayıs tarihinde aldığımız oyun altına düşersek istifa edeceğim” dediğini belirtti.

KORAY AYDIN PARTİ İÇİ KONGRE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Öte yandan İYİ Parti’de 81 ilde aday çıkarma çalışmaları sürerken, yerel seçimlerde alınabilecek olası bir başarısızlıkta yeniden genel başkanlık yarışının yaşanabileceği belirtiliyor. Bu kapsamda Koray Aydın’ın çalışma yürüttüğü belirtilirken, olası seçim yenilgisi sonrası parti içi kongre sürecini başlatması bekleniyor. Şimdiden çalışmalara başlayan Koray Aydın’ın yerel seçimlerde oy düşüşü yaşanması durumunda Meral Akşener’in söylediği “14 Mayıs seçimlerinden düşük oy alırsak, istifa edeceğim” sözlerini kendisine hatırlatacağı da parti kulislerinde konuşuluyor.

2012'de Devlet Bahçeli'ye karşı yarışan Koray Aydın, 2015 seçimlerinin ardından Meral Akşener ile birlikte Olağanüstü kongre çağrısı yapan muhalif ekip içerinde yer almıştı. 2017'de İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan Koray Aydın, ilk olarak Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevindeydi. Ancak Mart seçimleri öncesinde bu görevinden alınarak Siyasi İşler Başkanı olarak görevlendirildi. O dönem, bu değişiklik siyasi kulislerde, Koray Aydın'ın teşkilat üzerindeki etkisinin kırılmasına yönelik bir girim olarak yorumlanmıştı.