TBMM Genel Kurulu'nda 12 Aralık'ta kürsüde konuşma yaparken fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez bugün yaşamını yitirdi. Bitmez'in hayatını kaybetmesiyle Saadet Grubu'nun milletvekili sayısı, grup yeter sayısı olan 20'nin altında düştü.

Temelli: Mülteci sorunu Rojava’daki huzuru Suriye’ye yaymakla biter Temelli: Mülteci sorunu Rojava’daki huzuru Suriye’ye yaymakla biter

Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin temmuz ayında ortak kurduğu Meclis grubunun düşmemesi için bir milletvekilinin gruba katılması gerekiyor. Bunun için diğer muhalefet partilerinden destek gelebileceği öngörülüyor.

14 Mayıs’ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren Saadet ve Gelecek partileri, Mecliste 10’ar milletvekili ile temsil ediliyordu.

Mecliste grubu olan partiler, haftalık olarak meclis grubunu toplayabiliyor. Grubu olan partiye Mecliste bir makam odası ve komisyonlarda temsil hakkı tanınıyor. Ayrıca grubu olan parti Meclis Başkanvekilliği koltuğuna da sahip oluyor. Grubu olan parti, Genel Kurul'daki konuşmalarda da söz hakkı avantajı sahibi oluyor.