DEM Parti Erciş Belediyesi Eşbaşkan Aday Adayı Güler Temel, ön seçimlerin ikinci tura kalması üzerine bir açıklama yaparak, bu süreçte kendisine destek veren herkese teşekkürlerini sundu. Temel, ön seçim sürecinin demokrasiye olan bağlılık ve özverinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Demokrasi Mücadelesine Vurgu ve İkinci Tur Seçimlere Kararlılık

Güler Temel, "Bu süreçte her birinizin emeği, özverisi ve demokrasiye olan bağlılığı, hepimizin bu değerler etrafında ne kadar kenetlendiğimizi gösterdi" dedi. Kendisine gösterilen güven için teşekkür ederken, bu mücadelenin sadece bir makam mücadelesi olmadığını belirtti. Temel, "Birinci turda aldığım destekle, demokrasi mücadelemde daha kararlı adımlar atacağım" ifadelerini kullandı.

Yarının Önemi ve 2. Tur İçin Katılım Çağrısı

Temel, yerel iktidara ulaşmanın ortak bir zafer olacağını belirterek, "Kayyımları belediyelerimizden süpürmek ve haklarımızı geri almak için yarın yapılacak olan 2. tur halk oylamasına herkesi davet ediyorum" dedi. Bu süreçte birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, Erciş'i özgürlük ve adaletin merkezi yapma yolunda ilerleyeceklerini ifade etti.

Desteğe Teşekkür ve Geleceğe Bakış

Güler Temel, "Bu yolculukta yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Birlikte daha güzel bir geleceği inşa edeceğiz" diyerek, ikinci tur seçimlere olan inancını ve kararlılığını yansıttı. Temel, bugün ikinci turda yarışacak olan diğer Eşbaşkan adaylarına da başarılar diledi.

İlk Tur Seçim Başarısı

Deniz Düğün Salonunda gerçekleştirilen ilk tur halk oylamasında 193 oy alarak birinci çıkan Temel, "Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü belediye anlayışımızı yeniden inşa etmek için, tüm delegelerimizi 2. turda da oy kullanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

50+1 sağlanamadığı için ikinci tura kaldı

Seçimlerin ikinci tura kaldığı Erciş'te, Baran Bilici 301, Şakir Asıl ise 123 oy aldı. Kadın aday adaylarından Güler Temel 193 oy alırken Menekşe Kızıldere ise 176 oy aldı. Bugün yapılacak 2 Tur ön seçimlerinde 4 ay yeniden yarışacak.