Vatandaşların yanı sıra, sanat, spor, siyaset, yazılı-görsel basın temsilcileri ve iş çevreleri de çevreyle ilgili duyarlılığı artıran görsel çalışmalara ilgi duyuyor.

Sosyal paylaşım ağlarında çevreyle ilgili bilgilendirici görsel ve yazılı metinlere yer vererek vatandaş duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalar içerisinde de olan ALO 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi’nin bu uygulamasına vatandaşların yanı sıra, sanat, siyaset, yazılı-görsel basın temsilcileri, spor ve iş çevrelerinden pek çok renkli simanın ilgi göstermesi dikkat çekiyor.

Hava, su, toprak kirliliği, çevreyi kirletici vasıfta her türlü atık, gürültü ve geri dönüşümü mümkün maddelerle ilgili paylaşımlar yapan ALO 181 aynı zamanda Yaşanabilir Marka Şehirler hedefi doğrultusunda Kentsel Dönüşüm hakkındaki bilgilendirmeleriyle de tanıtıcı görselleri toplumun ilgisine sunuyor. Yapılan bilgilendirmelerde vatandaşların ve ünlü simaların özellikle geri dönüşüm, çevreyle ilgili 7/24 bilgi-ihbar ve şikayet hattı olan ALO 181 paylaşımlarına özel önem verdiği anlaşılıyor. Milletvekilleri, Valiler ve Kaymakamlar, Müftülükler de çevre duyarlılığı adına bu tür görselleri beğenip-paylaşarak toplumun daha çok kesimine ulaşılmasına destek verdiğinin gözlemlendiği belirtildi.

YÜZLERCE ÜNLÜ İSİM DESTEK VERDİ

ALO 181’le ilgili yapılan görselleri ise sosyal medyadan, Sıtkı Güvenç, Fatih Portakal, Emel Sayın, Niran Ünsal, Hatice Kolçak, Ahmet Ümit, Ahmet Altan, Özcan Yeniçeri, Murat Evgin, Nadide Sultan, Tuna Kiremitçi, Ayça Tekindor, Zafer Algöz, Nalan ve Ece Erken gibi ünlü isimler paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mevzuat alanlarına ilişkin ALO 181 Çağrı Merkezi ve mobil uygulama kanalıyla yapılan vatandaş aramaları 7/24 ilgili birimlere aktarılırken bununla ilgili aylık bilgi, ihbar ve şikayet çağrılarının sayısal verileri ALO 181 resmi web sitesi üzerinden de haberleştirildiği öğrenildi.