Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kertuvîn (Duruca) ve Arbet (Yolbilen) köylüleri arasında 1937’den bu yana mera anlaşmazlığı sürüyor. Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle sık sık iki köy arasında kavgalar yaşanırken, 14 Aralık’ta AKP Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel’in yakınları olan Arbet köyünden bir grup ellerinde silahlarla Kertuvîn köyü çobanlarına saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen saldırının ardından olayların büyümesi üzerine 1’i ağır 6 kişi yaralanırken, 20’ye yakın kişi Jandarma tarafından gözaltına alındı.

Yaralananların 5’i Nusaybin Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, durumu ağır olan bir kişinin tedavisi ise sürüyor.

Olayların ardından Jandarma ise hastane çevresinde ve her iki köyde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Alınan önlemler kapsamında her iki köye giriş çıkışlar kontrol altında tutulurken, çobanların ise hayvanlarını meraya çıkarmalarına izin verilmiyor.

Aradan geçen 5 güne rağmen köylerdeki önlemler devam ederken, bu sırada gözaltına alınanlardan 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.Ancak tutuklananların saldırıya uğrayan çobanların akrabaları olduğu öğrenildi. Diğer saldırganların serbest bırakıldığını belirten köylüler, yaşananlar dolayısı ile endişeli olduklarını bildirdi.