Muğla’nın Milas ilçesinde 23 yaşındaki Bensu Narlı, geçtiğimiz Mart ayında Emircan Duman ile Serhat Kantaş tarafından katledildi.Narlı'nın katledilmesiyle ilgili ilk duruşma Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Serhat Kantaş ile Emircan Duman, Bensu Narlı’nın ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada iki tanık dinlendi. Bensu Narlı’yı tasarlayarak öldürmediğini ifade eden katil zanlısı Serhat Kantaş, silahla ateş ettiğini kabul etti. Diğer sanık ise üzerine atılı suçlamaları reddetti.

'TANIKLAR TACİZİ TEYİT ETTİ'

Narlı'nın aile avukatı Müge Kızılırmak Türk’ün sanıkların ayrı ayrı savunmalarının alınması yönünde talebi reddedildi. Sanık Emircan Duman savunmasında suçsuz olduğunu belirtirken, av malzemesi satan şahıs sanıkların tüfek için fişek almaya geldiğini teyit etti. Ardından dinlenen tanık ise sanığın Bensucan’ı ısrarla takip ve taciz ettiğini ifade ederek sanığın savunmalarının doğru olmadığını dile getirdi.

Duruşmada iki sanığın tutukluluğunun devamına karar verilirken, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için dava 25 Ağustos tarihine ertelendi.

'AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET BEKLİYORUZ'

Narlı ailesinin avukatı Müge Kızılırmak Türk, duruşma sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları belirti: “Bensu Can Narlı dosyasının bugün ilk celsesi görüldü, 2 tanık dinlendi. Sanıkların beyanları alındı. Pek çok kadın cinayeti davasında artık alıştığımız gibi savunmanın kutsallığına yakışmayacak çirkin iftiralar, yakıştırmalar yapıldı. Ama dosyadaki somut deliller o kadar çok ki, olması gereken hukuki yargılamada bu tür somut beyanların hiçbir önemi olmamalı. Dolayısıyla buna güvenerek bir sonraki celse tasarlamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini öngörüyoruz. Çabalarımız beyanlarımız bu yönde olacak. Tanıklardan bir kişi cezaevinde olduğu için dinlenmedi. Karşı tarafın ismini bildirdiği tanıklardan birisi. Onun ifadesi alınacak ve sonrasında karar verilmesini bekliyoruz. Dava 25 Ağustos’a ertelendi. Henüz esas hakkında mütalaa açıklanmadı. Önümüzdeki hafta duruşmada esas hakkında mütalaaya binaen karar verilir diye öngörüyoruz.”

'ADALET YERİNİ BULSUN'

Narlı’nın amcası Sabahattin Narlı da, kadın cinayetlerinin son bulmasını istediklerini ve davada adalet beklediklerini söyledi.