Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası Şubeleri (Haber-Sen), 22 yıldır TRT'de çalışan Deniz Salmanlı'nın ihraç edilmesine ilişkin Harbiye'de bulunan TRT İstanbul Radyosu önünde açıklama yaptı. Eylemde, "22 yıllık TRT emekçisi Deniz Salmanlı'yı hukuksuz şekilde ihraç eden TRT yönetimini tanımıyoruz” pankartı ve "Zorbalar gider Deniz'ler kalır" ve "İhraç belgeseli çekti ihraç edildi" dövizleri taşındı.Basın açıklamasını Haber-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Özlem Berkit okudu.

 

SINAVSIZ ALINANLAR YÜKSELDİ

 

TRT'nin 22 yıllık şef montajcısı Deniz Salmanlı’yı OHAL uygulamalarıyla ihraç ettiğini söyleyen Berkit, “TRT yönetimleri sınavla kuruma girmiş, TRT kültürüyle büyümüş yayıncı personelini kurumdan atma, uzaklaştırma çabasından vazgeçmiyor. Çalışan sayısı çok denilerek TRT’den uzaklaştırılan deneyimli ve nitelikli personel yerine ÖHT adı altında sınavsız ve niteliği belli olmayan, çok daha fazla kişi kuruma yerleştirildi. Senelerce yaptığı işin kadrosuna atanmayan TRT personeli kadro beklerken, kuruma sınavsız alınan bu kişilere yükselme şansı tanındı ve kadro tanımları yapıldı” dedi. 

 

ASIL NEDEN SENDİKAL FAALİYETLER

 

Salmanlı’nın işten atılmasındaki asıl nedenin sendikal faaliyetler kapsamında yaptığı sanal medya paylaşımları olduğunun altını çizen Berkit, “Soruşturmaya konu sosyal medya paylaşımları, sendikal faaliyetler kapsamındadır. Oysa TRT yönetimi Deniz Salmanlı’nın kişisel hesabını mercek altına alarak suç yaratma çabası içine girmiştir. ‘Kızıldere’ olaylarının yıl dönüm paylaşımı bahane edilerek Deniz Salmanlı’nın ihraç edilmesi kabul edilemez” diye belirtti.

 

Berkit, TRT’nin Yeni Genel Müdür’ü Mehmet Zahit Sobacı’ya “Deniz Salmanlı hakkında verilen bu hukuksuz uygulamaya son verin ve kendisini görevine iade edin” çağrısında bulundu.