Ümraniye Belediyesi, Çanakkale Destanı’nın 100.yılına özel yarışma düzenledi. Yarışmalarda öğrenciler, resim, şiir, hikaye dalında jüri karşısında ter döktü, vatandaşlarda söylenen türkülerle duygulu anlar yaşadı.

Ümraniye Belediyesi, Çanakkale Destanı’nın 100.yılına girilirken Çanakkale temalı resim, şiir ve hikaye yarışmaları düzenledi. Ümraniye Belediye binası kokteyl salonunda gerçekleştirilen organizasyona Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 kategoride yarışan yarışmacılar ortaya çıkardıkları eserlerle başta Başkan Hasan Can olmak üzere tüm protokolü ve izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Kategorilerinde1’inci olan yarışmacılara plaket ve ödül verilen gecede TRT Sanatçısı Ahmet Turan Şan, söylediği türkülerle duygulu anlar yaşattı.

“ÇANAKKALE DENİLDİĞİNDE YÜREĞİM YANIYOR”

Düzenledikleri yarışmaların uluslar arası düzeyde olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Çanakkale denildiği zaman yüreğim yanıyor. Bu yüzden önümüzdeki sene 100. Yılına girecek Çanakkale Zaferi için şimdiden hazırlık yaptık” dedi.

Yarışmada hikaye kategorisinde ‘Tenha Bir Ucunda Gecenin’ isimli hikayeyle Hatice Emel Dinseven, şiir kategorisinde ‘Tahiçe-i Aşk şiiriyle ‘Zafer Şık’, resim kategorisinde ise savaşa girmek için olmayan bıyıklarını kömür çizerek göstermeye çalışan bir gencin portresiyle Felek Taş 1’inci oldu.