Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi  (DEM Parti) Erciş  Belediyesi Eş Başkan Aday Adayı Güler Temel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebiyel bir tebrik mesajı yayımladı.

Temel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

10 Ocak 1961 tarihinde ilan edilen ve o günden bu yana basın çalışanlarının en özel günü olarak bilinen bugünde bütün zorluklara rağmen meslek onuruna sahip çıkan, bu uğurda bedel ödeyen bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyorum.

Gazetecilik, kamuoyunun haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri göz önünde tutarak yapılan çok zorlu ve önemli bir meslek.

Bu mesleği icra etmekte olan tüm gazeteci arkadaşlarımız da ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde kamuyouna aktarmakta, bir anlamda hem Erciş'in hem de ulusal anlamda kamuyounun sesi olmaya çalışmaktadırlar.

'GAZETECİLERİN VARLIĞI TÜRKİYE’DE ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİNİN UMUDUDUR'

Türkiye tümüyle faşizme ve kara propagandaya teslim olmamışsa mücadele edenler ve meslek onuruna sahip çıkan gazeteciler sayesindedir. Çünkü bütün saldırılara rağmen gazetecilik yapan, bedel ödeyen ama bir an bile geri durmayan gazeteciler var. İktidarın kuşatmasını aşarak topluma yönelik saldırıları, talanı, yalanı, yoksulluğu ve yaşanan felaketleri araştıran ve halka sunan gazeteciler var.

Hakikatin peşinde olan bu gazetecilerin varlığı Türkiye’de özgürlük ve demokrasinin umududur. Bu umudu var eden ve bütün zorluklara rağmen meslek onuruna sahip çıkan işini hakkıyla yapmaya çalışan bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlu olsun.

GÜLER TEMEL

Dem Parti Erciş Belediyesi Eş Başkan Aday Adayı