İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Kağıthane’de soruları yanıtladı.  Yerel seçimler hakkında konuşan İmamoğlu “Mesele bir belediye başkanlık seçimi meselesini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi" dedi.

Ekrem İmamoğlu Kağıthane’de gazetecilere açıklama yaptı. Cumhur İttifakı adayı AKP’li Murat Kurum’u eleştiren Ekrem İmamoğlu, "Lüks konut yapmış ve orada daire sahibi olmuşsa o kendisi onun hesabını versin ama, çok kötü uygulamalar var İstanbul'da. Şişli’nin meydanında kaş ile göz arasında geçirdikleri yapılar. Benim masama geldi, hak sahipleri geldi. Biz orada 8 kat olmaz dedik. 8 katı aşağıya düşürün derken adam oraya 80 kat kule dikmeye izin verdi Ankara’dan ve bu adama İstanbul mu emanet edilecek. Hiçbir hesap kitap yok. Burada suçlu imza atan” ifadelerini kullandı. AKP'nin adayı Murat Kurum'a destek açıklayan eski başbakan Tansu Çiller'in Sarıyer'deki arsasına verilen imar izninin iptal edildiğini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, "Biz mücadele ediyoruz. Onlar verelim, verelim... Neyi veriyorsunuz ya. Kimin malını kime veriyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

"BENİ KÖTÜLEYECEĞİNE KENDİNİ KÖTÜLÜYOR ACEMİ ADAY"

Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü

Kağıthane'de iktidarın karnesinin kötü olduğunu belirten İmamoğlu, "Mahalle çürüyor. 20 küsur senedir buradasınız 30 senedir Kâğıthane’de ne değişti. Karneleri çok kötü. Evet İstanbul depreme hazır değil. İstanbul'da Ekrem'in elinde sihirli değnek var. 20 senedir bu şehri yönetiyorsunuz bunun 17 senesinde Türkiye’de iktidarsınız. Hiçbir şey yapamadınız. 5 senede Ekrem’in elinde sihirli değnek var... Beni kötüleyeceğine kendini kötülüyor acemi aday. Mesele bir belediye başkanlık seçimi meselesini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi... Tarihe gömülürse demokrasi canlanacak, bu ülkede özgürlük yeniden vücut bulacak, hukuk ve adalet yerine gelecek. O bakımdan büyük bir sorumluluğumuz var." diye konuştu. (