Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart Mahalli yerel seçimlerinde adaylarını belirlemek için ön seçimlerini sürdürüyor. Amed’de 4’ü merkez 17 ilçede kurulan sandıklarda yaşanan teknik eksiklikler nedeniyle Amed Büyükşehir Belediye (DBB) Eşbaşkanlığı aday adayları arasında yapılan ön seçim iptal edildi. DEM Parti Amed Seçim Koordinasyonu tarafından organize edilen seçimler bir kez daha yenilecek. 

Yarın Amed’de 4’ü merkez 17 ilçede bir kez daha büyükşehir belediye eşbaşkanı aday adayları ve ikinci tura kalan ilçe belediye eşbaşkanları için sandık kurulacak. Delegeler hem ilçe belediye eşbaşkanlarını hem de Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için sandığa gidecek. 

NERELERDE SANDIK KURULACAK?  

Peyas’ta (Kayapınar) Zirve Düğün Salonu’nda, Bajarê Nû’da (Yenişehir) Kaplan Düğün Salonu, Bismil'de Fırat Düğün Salonu, Rezan’da (Bağlar) Geterler Düğün Salonu, Sûr’da Nilgün Düğün Salonu, Erxenî’de (Ergani) Taş Kardeşler Düğün Salonu, Farqîn’de (Silvan) Gold Park Düğün Salonu, Hênê’de (Hani) ise Merkez Kıraathanesi’nde oylama işlemi yapılacak. 

Amed’in diğer 10 ilçesinde ise ön seçimler DEM Parti İlçe Örgütü binalarında yapılacak. 

İLÇELERDE SEÇİM SONUÇLARI NASIL?

* Şankuş (Çüngüş), Çermûg (Çermik) ve Piran (Dicle) ilçelerinde halk eğilimi ile eşbaşkan adayları belirlenirken, Gêl (Eğil) de ilk turda tamamlanan seçimlerde Mehmet Zülküf Polat seçildi. 

İlçe ilçe seçimlerde yarışacak aday adayları şöyle:  

* Farqîn (Silvan): Kadri Esen ile Mehmet Kaydu ve Naşide Toprak ile Sevim Biçici 

* Bismil: Gülsüm Öztürk ile Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu ile Orhan Ayaz 

* Peyas (Kayapınar): Cengiz Dündar ve Ali Rıza Yıldırım 

* Rêzanb (Bağlar) : Leyla Ayaz ve Roza Hanım Altındağ ile Mehmet Deviren ve Siraç Çelik

* Sûr: Gülistan Sevitek ve Fatma Önkol, Adnan Örhan ve Mehmet Asana 

* Erxenî (Ergani) :  Şiyar Güldiken ve Ferman Aslan, Birsen Azak Bayar ve Mukaddes Doğan 

* Karaz (Kocaköy) : Abdulbasit Yaşa ve Mehmet Şık 

* Licê: Dilek Diyar Özer ve Revşen Karademir, Burhan Erol ve Fırat Demir

* Pasûr (Kulp): Murat İpek ve Emin Ay 

* Hezro (Hazro): Hasibe Yazdık ve Berfin Buldi ile Erhan Güven ve Halis Ulaş 

* Xana Axpar (Çınar):  Mahmut Ulus ve Mehmet Şerif Arzu

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanları Pnar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, delegelere ön seçimlere katılım çağrısında bulundu. 

‘DELEGELERİ SANDIĞA ÇAĞRIYORUZ’ 

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, demokratik bir secim hazırlığı için yaptıkları halk oylamasına gösterdikleri ilgiden dolayı Amed halkını kutladıklarını söyledi.  Bir halk oylaması süreci yaşadıklarını söyleyen Şahin, “Amed Büyükşehir Belediyesi seçimleri ve ilçe belediye eşbaşkanları belirlemek için ikinci tur seçimlerini gerçekleştireceğiz. 17 ilçede olacak olan seçim saat 09.00- 17. 00 arasında oy verme işlemi olacak. Tüm ilçelerde kayıtla olan delegelerimizi sandıklarda oyunu kullanmaya çağırıyoruz” dedi. 

Demokrasi şöleni ile birlikte belirledikleri adaylarla demokratik siyaseti sürdüreceklerini kaydeden Şahin, “Kayyımı tarihi çöp sepetine göndereceğiz” diye belirtti. 

DEM Parti Amed İl Eşbaşkan Pınar Sakık Tekin de, “Bu seçimler dünyada bir ilk ve demokrasiyi taçlandırmak için tüm halkımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. Halkımız şimdi bir tarih yazıyor. Bu uygulama dünyaya model olacak. Bu yüzden delegelerimiz bulunduğu yerde sandıklarda oyunu kullansın” çağrısında bulundu.