CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" ifadelerinin ardından süren tartışmalarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Köksal, düzenlediği basın toplantısında "sözlerinin başka yere çekildiğini" iddia etti. Köksal, "AKP'nin yalanlarına iftiralarına montaj videolarına karşı söylemim nettir. Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA PAR ile yönetmeyeceğim. Afyonkarahisar ittifakında DEM ve HÜDA PAR partileri yoktur. Hiç kimse cümlelerimi kesip biçip cımbızlayıp başka anlamlar çıkarmaya çalışmasın. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi, görüşü ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan bu ülkeyi seven, bu ülkenin birliğini ve bölünmez bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır. Belediyeler hiçbir ayrım gözetmeden tüm halka eşit hizmet götürmekle yükümlüdür." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP’nin Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal 6 Mart'ta Afyonkarahisar'da Özgür Özel'in de yer aldığı mitingde "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediye'sinin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözleriyle DEM Parti'yi hedef almıştı.

İYİ Parti ve Gelecek’ten 7 vekil AKP’ye transfer olacak İYİ Parti ve Gelecek’ten 7 vekil AKP’ye transfer olacak

Uşak’ta konuşan Özgür Özel ise Köksal’ın sürçülisan ettiğini savunmuş, "Afyon’da konuşurken ‘belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız’ diye söylerken orada küçük bir sürçülisan oldu. Aman başkanım sen düzelt dedi" açıklaması yapmıştı. Burcu Köksal ise "sürçülisan" açıklamasını yalanlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün yaptığı açıklamada "Öyle 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak." diyerek Köksal'a sert tepki göstermişti.

Özgür Özel Burcu Köksal'ın açıklamalarının ardından bütün belediye başkan adaylarına "taahhütname" göndermiş, "CHP'li belediyeler; kişilerin dini inancı, mezhebi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına dair söz verecekler" demişti. 

CHP de yazılı açıklama yaparak "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık. Tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından yoksun bırakılmayacak" ifadelerine yer vermişti.