Van'ın Çatak ilçesine bağlı Ağaçlı köyünde yaptığı el emeği ürünleri Van'a getiren Süheyla Bozdemir, Maraş Caddesi'nde bulunan dükkanında satış yapıyor. Hala köy ile bağları olan insanların doğal ürünlerden vazgeçemediğini ve kendi kuşağının böyle büyüdüğünü belirten Bozdemir, "Bizler doğal ürünlerle büyüdük ve şimdiki çocukların da böyle sağlıklı büyümesini istiyoruz. Artık her şey fabrikasyon ve hormonlu. Yediklerimizin içeriğinde ne olduğunu bile bilmiyoruz. Oysa köyde kendi elimizle ürettiğimiz gıdalar en sağlıklısı. Bu yüzden ben de onları halka sunmayı tercih ediyorum"diyor. 

Feraşin köyünden gelen sütle yoğurt ve peynir mayalayan Bozdemir, Ağaçlı köyünde bulunan tavukların yumurtalarını getiriyor. Van'ın en bilinen yemeklerinden olan keledoş yemeğinin otlarını da köyün dağlarından toplayan  Bozdemir, süt, yoğurt, peynir, cacık, petek balı ve süzme bal, kurutulmuş elma, armut, domates, biber, patlıcan, sumak, kavut, tereyağı, ceviz, kayısı, reçel, pekmez ve birçok baharat çeşidi üretip satıyor. 

''KADINLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR''

Özellikle kadınların doğal ürünlere yöneldiğini, annelerin çocuklarına fabrikasyon ürün yedirmek istemediğini aktaran  Bozdemir, "Tüm annelere bu doğal ürünleri öneriyorum. Çocuklarda hormon bozukluğu olmaması ve daha sağlıklı bir şekilde büyümeleri için doğal yumurta, süt, pekmez, yoğurt, peynir öneriyorum. Tüm gıdalarını bu tür doğal ürün satan yerlerden temin etmeleri gerekiyor" diyor.