Van’ın Başkale ilçesinde 2016 yılında Berivan Bayram’ı ateşli silahla katlettikten 4 yıl sonra ülkeye sahte kimlik üzerinden giriş yapmaya çalışırken gözaltına alınan Rıdvan Bayram’ın tutuklu yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya fail tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Müşteki ve fail avukatlarının yanı sıra Berivan Bayram’ın ailesi de duruşmada hazır bulundu. 

'EN AĞIR CEZA İLE CEZALANDIRILMASI GEREKİR'

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada fail Rıdvan Bayram önceki ifadelerini tekrarlayarak Berivan’ı katletmediğini öne sürdü. Ardından söz alan Berivan’ın avukatı Ekin Yeter ise suçun sabit olduğunu ve failin en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini belirtti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİ

Savunmaların ardından verilen kısa aranın ardından devam edilen duruşmada iddia makamı mütalaasını sundu. Tanık beyanları ve delilleri de göz önünde bulunduran iddia makamı failin “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. 

KARAR DURUŞMASI 7 OCAK'TA

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti mütalaanın değerlendirilmesi amacıyla failin tutukluluk halinin devamı yönünde karar vererek bir sonraki duruşmayı 7 Ocak 2022 tarihine erteledi.