Van'ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak (Der) Mahallesi'nde bir ailede 6 kişinin koronavirüs testleri pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahalle karantina altına alınarak, giriş çıkışlar yasaklandı. 340 hane, bin 440 nüfuslu Albayrak (Der) Mahallesi jandarma ekipleri tarafından kapatılırken hastaların yakın temasta bulunduğu kişilerin ise sağlık taramasından geçirileceği belirtildi.

Valiliğin verilerine göre; Van'daki koronavirüs vaka sayısının 270, taburcu olan hasta sayısının 162, yoğun bakımda tedavisi süren hasta sayısının 5, karantina kapsamında gözlem altında tutulan kişi sayısının ise 37 bin kişi olduğunu belirtti.

Öte yandan karantina altındaki yerler ise ,Başkale İlçesi Belliyurt, Ilıcak, Esenyamaç, Örmetaş Mahallesi ile Poyrazalan (Mezrası), Gürpınar ilçesi Günbaşı Mahallesi, Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi Ertuş Caddesi 1,2,3,4. Sokaklar, Cevdetpaşa Mahallesi Selçuklu Sokakta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Caddesinde 1 bina ile yine aynı mahalledeki Dabbağoğlu Sokak'ta karantinanın uygulandığını, Gürpınar ilçesinin Öveçli Mahallesi'ndeki karantinanın ise sonlandırıldığını belirtildi.