Özel: Birilerinin tükenmiş siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz Özel: Birilerinin tükenmiş siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin “Bu benim yasanın bana verdiği yetkiyle son seçimim, benim finalim” sözleri sonrası AKP, yeniden adaylığın yollarını yapmaya başladı.

TBMM Başkan vekili Bekir Bozdağ, yeniden adaylık için erken seçimi işaret ederken, AKP Genel Başkan vekili Mustafa Elitaş da “Millet, Erdoğan devam etsin isterse biz liderimizle ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz” dedi.

Mustafa Elitaş, “Siyasete nasıl devam edileceği konusu, halkın gönüllerinin işidir. Şu anda bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Anayasa gereği üçüncü kere aday olması mümkün değil. Ama millet, ‘Tayyip Erdoğan devam etsin’ diye isterse o konuda siyaset üzerine baskı yaparsa, siyaset kurumu da bu konuyla ilgili bir kanaat oluşturursa biz liderimizle ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz” ifadelerini kullandı.