DEM Parti Van İl Örgütü, seçime sayılı günler kala final mitingi düzenliyor. Yarın Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenecek tarihi mitinge hazırlanan DEM Parti, kentin tüm sokaklarında miting çağrısı yaptı. Bu kapsamda üç merkez ilçe  Artemet, Tuşba ve Reya Armuşe’de broşür dağıtıldı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal, merkez üç ilçe belediye eş başkan adayları,  DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt ve Veysi Dilekçi, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, DEM Parti Wan milletvekilleri Mahmut Dindar, Sinan Çiftyürek, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Zülküf Uçar,  Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Wan milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç ve çok sayıda kişi katıldı.

Halktan yoğun ilgi

Kentin Beşyol Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi'nin yanı sıra kentin birçok işlek cadde, park ve ortak yaşam alanlarında broşür dağıtılarak Wanlılar mitinge davet edildi.  Broşür dağıtımında türküler söyleyen partililere halktan alkışlarla destek geldi.

Van’da ilk meclis toplantısı: Birlikte yöneteceğiz Van’da ilk meclis toplantısı: Birlikte yöneteceğiz

Yarın saat 13.00 da Musa Anter Park’ında düzenlenecek miting, “Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” şiarıyla DEM Parti Eş Genel başkanı Tuncer Bakırhan, kent milletvekilleri, belediye eşbaşkan adaylarının katılımıyla gerçekleşecek. Konuşmaların ardından sanatçı Murat Demir sahne alacak.