Van’da yapılacak 1 Mayıs mitingi Musa Anter Barış Parkı’nda kutlanacak Van’da yapılacak 1 Mayıs mitingi Musa Anter Barış Parkı’nda kutlanacak

Kentin her noktasından DEM Parti il binası önüne akın eden on binlerce kişi alana sığmayınca çevredeki tüm sokaklar dolup taştı. Evlerinin kapısını kapatarak akın akın caddelerden “Bijî berxwardana Wanê” sloganlarıyla il binası önüne gelen kitlenin sayısı 100 bine ulaştı. Bunun üzerine parti, seçim otobüsünü Cumhuriyet Caddesi’ne götürmeye karar verdi. Otobüsün ilerleyememesi nedeniyle 500 bini aşkın kişi Beşyal Meydanı’nda toplandı. Kitle buraya da sığmayınca bu kez seçim otobüsü Musa Anter Parkı’na gitti. Yüzbinlerce kişi bu kez de yürüyerek parka doğru yola çıktı. Burada toplanan yüzbinler “Jin, jiyan, azadî” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

‘KİMSE BU HALKIN İRADESİNİ GASP ETME CESARETİNİ BULAMAYACAK’

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal konuştu. Şedal, “Bu başarı, bu direniş sizindir, kutlu olsun. Bu direnişten sonra kim cesaret edebilir irademizi gasp etmeye, kim cesaret edebilir kurumlarımızı gasp etmeye. İki gündür büyük bir direniş sergiliyorsunuz. Bu direnişte kazanan kadınlar ve gençler oldu. Bir daha asla kimse bu iradeyi gasp etme cesaretini kendilerinde bulamayacaklar. Bu direniş sadece belediye kazanmak değildi. Bu direniş cezaevinde bulunan arkadaşlarımıza büyük bir hediyedir. Bu başarı aynı zamanda onların başarısıdır. Kazanan gençliğin, kazanan ‘jin, jiyan, azadî’nin ruhu oldu. Çok büyük direndik ve yarın sokaklarımızı kayyımın çöpünden temizleyeceğiz” diye konuştu. 

‘KÜRT HALKININ NASIL ONURA SAHİP OLDUĞUNU GÖSTERDİNİZ’

Ardından konuşan Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, “Onurun, şerefin, haysiyetin yeri Wan. Ne mutlu bize ki sizin gibi onurlu bir halkın evlatlarıyız. Bu meydanda halkın iradesine çökmek isteyen akbabalara bir şey söylemiştik. Bizim halkımız onurunu, iradesini tüm saldırılara karşı korudu. Biz sizin onurunuzu bu akbabalara yedirmeyeceğimizi söyledik. Siz, tüm baskılara rağmen, tüm kirli ilişkilere rağmen, para vaatlerine rağmen Kürt halkının nasıl onura sahip olduğunu gösterdiniz. 14 belediyenin 14’ünü alarak tüm dünyaya mesajınızı verdiniz. Siz, akbabalara rağmen bugün zindanlarda 125 gündür açlık grevinde olan yoldaşlarımızın, Demirtaşların, Kışanakların, Yüksekdağların, Bekir Kayaların, Nazmi Gürlerin o dört duvar arasındaki özgürlük umutlarını dirilttiniz. Artık kimse sizin iradenizi gasp etmeye aklından bile geçiremeyecek. Onurlu direnişinizi selamlıyor, teşekkür ediyoruz. Artık hizmet zamanıdır” diye konuştu.