Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Wan Şubesi, yaşadıkları geçim sıkıntısına dair açıklama yaptı. Ehmedê Xanî Parkı’nda yapılan açıklamaya çok sayıda emekli katıldı. 

'SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ'

Emekli-Sen Wan Şube Başkanı Timur Sayyiğit, iktidara yönelik eleştirilerini ve taleplerini sıraladı. Sayyiğit, "Hukuk dediniz, en büyük hukuksuzluğu yaşattınız. ‘Adalet’ dediniz, adalete ters düşen ne varsa yaptınız. 22 yıldır yapmadığınızı Nisan’dan sonra yapacağınıza halkın karnı artık toktur. Yalanlarla bir yere varamazsınız. Lüks arabalarla konvoyu alıp camilere gitmekle insanların dini duygularıyla oynamaya hakkınız yok. Bu millet sizi biliyor. Tarım ve hayvancılığı bitirdiniz. Devletin satmadığınız ve peşkeş çekmediğiniz yerini bırakmadınız. Bu ülke üreten bir ülkeyken, kirli politikalarınız yüzünden dışa bağımlı hale geldi. Bu halk bu hesabı sizden soracaktır” dedi. 

Van gölü havzası’na taş ocağı tehdidi: 'İnci kefali ve kuş türleri risk altında' Van gölü havzası’na taş ocağı tehdidi: 'İnci kefali ve kuş türleri risk altında'

Sayyiğit, “Her seçimde sınır ötesi operasyonla bir kesimin milliyetçi duygularını kabartmakla, insanları ayrıştırmakla bir yere varamazsınız. İnsanların cebinde çıkan vergilerle, insanlara sosyal yardımlaşma adı altında iyilik yapıyormuşsunuz gibi tavırlarınızdan vazgeçin. Bu insanlar sizden çalışmak için yatırım istiyorlar. Yıllardır yardımlaşmalarınıza rant sağlamak amaçlı dağıttığınız kömürün paralarıyla bu şehre fabrika yapar, insanlara iş imkanı doğardı. Emeklileri ölüme terk etmekle birlikte dalga geçer gibi ücret sunmaya devam ediyorsunuz. Ne bayram ikramiyesi adı altında sadakalarınızı ne de promosyonlarınızı kabul etmiyoruz. Emekliler bunların hesabını kendileri gibi ezilen diğer halklarla birlikte sandıkta soracaktır. Sandık günü sıra bizde, biz sizin boynunuzu eğeceğiz" ifadelerini kullandı.