İHD Van Şube Eşbaşkanı: Tutsakların talebi toplumsal barışa katkı sunacak İHD Van Şube Eşbaşkanı: Tutsakların talebi toplumsal barışa katkı sunacak

Wan’da seçim darbesi yapılmasına karşı başlatılan protestolar kapsamında 2 Nisan’da İzmir’de düzenlenen eylemde 2 kadın gözaltına alınarak tutuklandı. Eylemde tutuklanan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) üyesi Sedanur Uğur ve Mor Dayanışma üyesi Sibel Örkmez için sanal medya hesapları üzerinden kampanya başlatıldı. 

‘ARKADAŞLARIMIZI GERİ ALALIM’

Kampanya duyurusu için yapılan açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP-MHP iktidarının önemli oranda gerilediği ve buna karşı yeni bir kayyım politikasının devreye konulmaya çalışıldığı belirtildi. Wan’daki seçim darbesine karşı İzmir’de de Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla 2 Nisan’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen eylemde 6 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada “eylemcilerden 2’si, Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez, hiçbir geçerli delil olmamasına rağmen tutuklandı. Arkadaşlarımız şu an haksız bir şekilde Şakran Cezaevi’nde tutuluyor. Onlar içerdeyken halkın iradesiyle Van’ı geri aldık, şimdi de arkadaşlarımızı alacağız. Bu kampanya, Seda ve Sibel nezdinde bu gasp politikaları sonucu şiddet gören, haksızlığa uğrayan hepimiz için yola çıktı. Sesimize ses olalım, arkadaşlarımızı geri alalım" ifadeleri yer aldı.