Yüz binlerin katılımıyla birçok kentte Newroz ateşini yakan Kürt halkı, baskı ve zulüm politikalarına karşı alanlarda bir kez daha sesini yükseltti. Yüz binlerin katılımıyla şimdi de 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere doğru; kayyım gaspına son vermek ve aldığı belediyelerde yeniden “Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz” demek için sandıklara gitmeye hazırlanıyor. Seçim çalışmalarına binlerce gönüllü, parti üyesi, yönetici ve eş başkan adaylarıyla yürüten Wan’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 29 Mart günü  Musa Anter Parkı'nda düzenlenecek mitinge odaklandı. Seçim çalışmaları ve miting hazırlıklarına ilişkin DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, JINNEWS’e konuştu. 

‘Bu seçim, bizim olanı geri alma seçimidir’

Van'da Katalonya Muzik Grubu ve Aryen Kom’dan konser Van'da Katalonya Muzik Grubu ve Aryen Kom’dan konser

Çok yoğun ve önemli bir süreçte olduklarını belirten Gülşen, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin gitgide derinleştiğini vurguladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecritle Kürt halkının nefessiz bırakılmak istendiğini ifade eden Gülşen, “Bunun yanı sıra zindanlarda rehin tutulan tutsakların tecride karşı başlattıkları açlık grevi eylemi ve aynı zamanda annelerin başlatmış olduğu Adalet Nöbeti eylemi, bunlar önemli süreçlerdir. Bu süreç dahilinde bizler 31 Mart'ta bir yerel seçime doğru gidiyoruz” ifadelerini kullandı. Gülşen seçime dair, “Bu yerel seçim, bizim için ve halkımız için çok önemli bir seçim. Sıradan bir seçim değil. Bu seçim, bizim olanı geri alma seçimidir, hakkımızı gasp eden kayyımı bertaraf etme ve bizim için bir hesap sorma seçimidir. Sandıklarda halkımız, iradesini göstererek yapılan haksızlıklara, hukuksuzluklara ve kadın kırımlarına karşı iradesini göstererek bunlardan hesap soracak” dedi.

‘Halkımızın bize, bizim halkımıza olan inancımız tamdır’

Seçimlere çok kısa bir süre kaldığını hatırlatan Gülşen, “Köylerde, ilçelerde, mahallelerde halk toplantıları yapıyoruz. Birebir halkımızla buluşuyor, çözüm odaklı bir yaklaşımla 'neler yapabiliriz?' diyerek halkımızı dinliyoruz, eleştirilerini alıyoruz. Bunun dışında hareketli seçmen komisyonumuz var. Dışarıda olan, imkanı olup gelmeyen, şehir dışında olan öğrencilerimiz, halkımız için komisyonumuz aracılığıyla 31 Mart'ta gelip oylarını kullanmaları için gidiş gelişleri bizler sağlıyoruz. Bunların yanı sıra çalışmalarımız, planlı olarak devam etmekte, özellikle seçime az bir süre kala halkımızı her alanda dinlemeye, birebir temas etmeye önem gösteriyoruz” sözleriyle seçim çalışmalarını anlattı. Gülşen, sözlerine “Çünkü bizler biliyoruz ki, yerelde halkımızın iradesiyle ve halkımızın kendi kendini yöneteceği bir belediyecilik yapacağız. Bu nedenle halkımızın bize, bizim halkımıza olan inancımız tamdır. Bu noktada, 31 Mart'ta halkımızın iradesinin sandığa yansıyacağından eminiz” şeklinde devam etti.

‘Halkımızın iradesine, sandıklara sahip çıkacağından eminiz’

Seçime dair sandıkları korumak ve oylara sahip çıkmak amacıyla planlamalar yapıldığını belirten Gülşen, “Sandık görevlilerimiz belirlendi, müşahitlerimiz, müşahit kartlarımız hepsi hazır durumda. Planlamalarımız düzenli olarak devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadık.” sözlerini kaydederek, “Sadece seçimi beklemekteyiz. Seçim günü halkımızın iradesine, sandıklara sahip çıkacağından eminiz. Bu bizim için çok önemli bir seçim. Bu nedenle tüm halkımızın, özellikle sandık görevlilerinin, müşahitlerin bu konuda duyarlı olmalarını ve herhangi bir provokasyona ya da herhangi bir olaya mahal vermemelerini rica ediyoruz” çağrısında bulundu.

‘Mart ayı mücadele ve direniş ayı oldu'

Son olarak Mart ayına dair değerlendirmelerini paylaşan Gülşen, “Mart ayı bizim için mücadele ve direniş ruhuyla başladı. Bunun içerisinde 8 Mart'ın, Newroz'un ve bir yerel seçimin olması sebebiyle Mart ayı bizim için tamamıyla bir mücadele ve direniş ayı oldu. 8 Mart'ı Van'da büyük bir coşkuyla kutladık; Kürt kadınların özgürlük mücadelesiyle, ruhuyla, bilinciyle kutladık. 17 Mart'ta tekrar aynı coşku, heyecan ve direniş ruhuyla Newrozu’muzu kutladık. 31 Mart yerel seçimlerini de Newroz'un coşkusuyla ‘Özgürlük Zamanı’ şiarıyla halkımızla beraber bu mücadeleyi, direnişi göstereceğiz ve halkımız sandıklarda iradesini ortaya koyarak kayyımları geldikleri yere geri gönderecekler.” sözleriyle, 29 Mart tarihinde Wan'ın Beşyol Meydanı'na herkesi davet etti.