Tuncer Bakırhan bugün Hakkari’de halk buluşmasına katıldı.

Van'dan Hakkari'ye geçen Bakırhan ve beraberindekiler, kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Konvoyla kent merkezine geçen Bakırhan, HEDEP il binası önüne kadar yürüdü.

Parti binası önünde toplanan halka seslenen Bakırhan kazandıkları belediyelere kayyım atanmasın adeğindi ve yerel seçimlerde belediyeleri yeniden kazanacaklarını kaydetti.

Eş Genel Başkan Bakırhan özetle şunları söyledi:

“İki dönemdir irademize kayyım atıyorlar. Kayyım yolsuzluk demektir, kayyım yolsuzluk demektir, kayyım Ape Musa'nın ismini tabeladan silmektir, kayyım kadın karşıtıdır, genç karşıtıdır. Peki kayyım ne yapıyor? Talan ve yolsuzluk yapıyor. Diyarbakır'da Bağlar'da, Mardin kayyımının Van kayyımının yaptıklarını anlatsak 2 saatte bitmez. Van'ın borcu ikiye katlanmış. Peki ne yapacağız? Önümüzdeki seçimde bu kayyım sistemini sandığa gömeceğiz. Sayın kayyımı kendi memleketine göndereceğiz, gitsin biraz da Uşaklılara hizmet etsin, Uşaklılar onu sevsin. Sayın valiler, sayın kayyımlar, 4 ay sonra seçim var, kendinize güveniyorsanız buyurun siz de aday olun, halk kimi destekliyor görelim.

Recep Tayyip Erdoğan, oturuyor kalkıyor 'Kürt kardeşlerim' diyor. Biz kardeşsek niye iki dönemdir buraya kayyım atıyorsunuz? Niye Amasya'ya, Yozgat'a atamıyorsun da Batman'a, Siirt'e atıyorsun. Bu nasıl kardeşlik. Niye başka kapılar vızır vızır işlerken Kürtlerin sınır kapıları kapatılıyor.

DEM Parti CHP’yi ziyaret edecek DEM Parti CHP’yi ziyaret edecek

Bu ülkenin en demokrat, en onurlu, en kıymetli kurumlarından Türk Tabipler Birliği’nin yönetimine de buraya atadıkları gibi kayyım atadılar. Biz buradan TTB'nin mücadelesini desteklediğimizi haykırıyoruz. Hakkari'de de kayyıma hayır, Ankara'da da TTB'de de.”