Şirnex'in Silopiya (Silopi) ilçesinde, 14 Aralık 2015'te sokağa çıkma yasağı sürecinde 57 yaşındaki Taybet İnan (Taybet ana), evinin önünde keskin nişancılar tarafından hedef alınarak 10 kurşunla katledildi. Taybet ananın cenazesi tam 7 gün boyunca sokakta bekletildi. Taybet ananın katledilmesinden sonra onu kurtarmaya giden kayını Yusuf İnan da aldığı kurşunların hedefi oldu ve hayatını kaybetti. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde çağrıda bulunan İnan ailesi, herkesi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) destek vermeye ve iradelerini ortaya koymaya çağırdı.

81 yaşındaki hasta tutsak ATK’ye kelepçeli sevk edildi 81 yaşındaki hasta tutsak ATK’ye kelepçeli sevk edildi

‘OYUNUZ ÇIĞLIĞINIZDIR’

Kimsenin oyunu annesinin katillerine vermemesi gerektiğini söyleyen Taybet ananın kızı Halime Akın, "Seçim günü oyunuzu kullandığınızda annemi unutmayın. Annemin cenazesi 7 gün, 7 gece sokakta bekletildi. 31 Mart'ta sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun. Vicdanınızı o gün kaybetmeyin. 2015'te bize yaşatılanları unutmayın. Bu halkın çocukları sokaklarda katledilirken kimse sahip çıkmadı. Kim bu insanları katletti? Bugün hilelerle irademizi tekrar gasp etmeye çalışanlar sebep oldu. Herkes o gün sandığına ve iradesine sahip çıkmalı. Oyunuz iradenizdir, çığlığınızdır ve vereceğiniz cevaptır. Her bir kürdün elini vicdanına koyup iradesine sahip çıkması gerekiyor. Sandıklarda çıkan irade bizim varlığımızı belirleyecektir. Binlerce Kürt annesi benim annem gibi katledildi, cenazeleri sokaklarda bekletildi. O anneleri hatırlayın o gün ve onları hatırlayıp sandığa öyle gidip oyunuzu kullanın” dedi.  

'ANNEMİ KATLEDENLERE OYUNUZU SATMAYIN'

“Oyunuzu annemin katillerine satmayın” çağrısı yapan Akın, “Bütün Türkiye halklarına çağrımdır; doğru olan, hakikatten yana olan partiye oyunu versinler. Hepiniz Taybet ananın evlatlarısınız, annem hepinizin annesidir. Annemin evlatları olarak elinizi vicdanınıza koyun Taybet ananızı o gün hatırlayın ve iradenize sahip çıkın" diye belirtti.  

NAMAZ KILARKEN KATLEDİLDİ

14 Aralık 2015 yılında evinde namaz kılarken katledilen Mela Hasan Sanır'ın cenazesi de 13 gün boyunca evde bekletildi. Acıları da öfkesi de dün gibi taze olan Sanır'ın eşi Ayşe Sanır, herkesi DEM Parti etrafında kenetlenmeye çağırdı. 

Sanır, şunları dile getirdi: “Kürt halkının ittifak olmasını istiyoruz ve bizlerin kazanmasını istiyoruz. Bu seçimde herkes oyunu kendisine vermelidir. Bizler anadilimizin, varlığımızın davasını yürütüyoruz. Kürt halkı uyanık olmalı ve birliğini sağlayıp kazanmalı. Bizi katledenlere oyunuzu vermeyin. Bizler var olduğumuz sürece AKP'ye oyumuzu vermeyeceğiz. Bizler oyumuzu kendimize ve anadilimize vereceğiz. Bizleri topraklarımızda çıkartılar, göç ettirler. Bununla da kalmadılar eşimi namaz kılarken katlettiler. Cenazesi 13 gün boyunca evde bizimle kaldı. Tek bir çocuğum vardı onu da tutukladılar. Bu yüzden bunları hatırlayın ve oyunuzu AKP'ye vermeyin. Bir torba makarna ile sizi kandırmasınlar. Biz Kürt’üz, dilimiz de Kürtçedir. Elinizi vicdanınıza koyun, Kürtlerin başına ne getirdiklerini hatırlayın ve oyunuzu kullanın. Oyunu kendisine vermeyenin vicdanı da yoktur.” 

Mezopotamya Ajansı