İzmir Gaziemir ilçesinde 31 Ocak’ta taksici Oğuz Erge'yi (44), öldüren Delil Aysal (19) hakkında açılan davanın karar duruşması İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Delil Aysal, öldürülen Oğuz Erge'nin boşandığı eşi Nevra Karahan, Oğuz Erge'nin kızı Naz Erge ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı ilk olarak Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin Delil Aysal ile ilgili gönderdiği raporu okurken, şahsın cezai sorumluluğunun tam olduğu vurgulandı. 

Ardından dinlenen tanıklardan Ö.K. silah sesi duyduğunu ve dışarı çıktığında taksi şoförünün yerde yattığını gördüğünü aktardı. Tanık M.Y.K. de gece silah sesi duyduğunu anlatarak, dışarı çıktığında taksiciyi yerde gördüğünü ve polisi aradığını belirtti.

Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor

SAVCI CEZA İSTEDİ

Ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis ile "ruhsatsız silah taşıma" suçundan da 3 yıla kadar en üstten ceza verilmesini talep etti. 

Erge'nin kızı Naz Erge ile Erge'nin boşandığı eşi Nevra Karahan da, sanığa en ağır cezanın verilmesini istediklerini dile getirdi. Son sözü sorulan tutuklu sanık Delil Aysal ise savunacak bir şeyi olmadığını söyledi.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Son sözlerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma" suçundan 14 yıl 10 ay ile "ruhsatsız silah taşıma" suçundan da 2 yıl 10 ay olmak üzere 17 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı cezalarda indirim yapmayacaklarını belirtti. (İzmir/MA)