TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam konuşan ve Türkiye’deki ağır hasta oranının dünya ortalamasının 4 kat üstüne çıktığını ifade eden Emir, “Son derece ciddi bir durumla karşı karşıyayız; böylesine aç-kapa modelleriyle, aç-kapa yollarıyla pandemiyle baş etmemiz olanaksız” diye konuştu. Emir, AKP’nin lebalep kongrelerini eleştirerek, şunları söyledi:

“Pandemide büyük bir dalganın içindeyiz ve çok kötü bir sona doğru da hızla ilerliyoruz. Çok ciddi olmak zorundayız ve çok ciddiye almak zorundayız maalesef. Ve lebalep kongrelerden sonra lebalep yoğun bakımlara da hazır olmak durumundayız. Çünkü pandemi ağır bir şekilde üstümüze doğru geliyor ama sizin iktidarınız bunun ne kadar farkında, doğrusu bilemiyorum.

"DÜNYA ORTALAMASININ 4 KATI"

Türkiye'deki ağır hasta oranının dünya ortalamasının 4 kat üstünde olduğunu da bilmeniz lazım. Dolayısıyla, son derece ciddi bir durumla karşı karşıyayız; böylesine aç-kapa modelleriyle, aç-kapa yollarıyla pandemiyle baş etmemiz olanaksız. Aşılanıyoruz. Aşılar ne kadar etkili, tartışılır. Uluslararası bir yayın var mı aşı konusunda, bizim aşımız konusunda? Yok. Niye yok? Bu sorunun cevabı belli değil.

"HER GÜN KAYBETTİĞİMİZ 150'DEN FAZLA VATANDAŞIMIZ ARASINDA AŞI OLAN HİÇ YOK MU"

Soruyorum, cevap alamıyorum. Her gün kaybettiğimiz 150'den fazla vatandaşımız arasında aşı olan hiç yok mu? 2 doz aşısını olan hiç yok mu? 65 yaş üstü vatandaşımızı kaybetmiyor muyuz? Peki, aşılanıp da yaşamını yitiren hastalarımız var ise eğer, bizim kullandığımız aşının etkinliği nasıl yüzde 100 oluyor; nasıl bizim aşımız hastaneye yatma oranını yüzde 100 oranında azaltmış oluyor? Bakın, ciddiye almanız lazım, ciddi olmanız lazım.

"KONGRELERE GÖRE KISITLAMA KARARI ALIYORSUNUZ"

Pandemiyi ciddiye almak zorundayız, bilimsel bir bakış açısıyla yönetmek zorundayız. Böyle aç-kapa yöntemleriyle başarıya ulaşamazsınız. Son derece kapsamlı kısıtlama kararları alınmak zorunda ve kısıtlama kararlarını mutlaka bilimsel ölçütler ışığında, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda almalısınız ama siz kongreyi ne zaman yapacaksanız veya günlük ihtiyaçlarınız neyi gerektiriyorsa o zamanlarda kısıtlama alıyorsunuz sonrasında tekrar zaten geri almak zorundasınız. Çünkü Türkiye'nin şu anda yaşamak zorunda kaldığı rakamlar son derece dikkat çekici, son derece kaygı verici ve hepimizin mutlaka pandemiyle mücadelede bilimsel yöntemlerle emek sarf etmemiz gerekiyor.

"USHAŞ BAŞKANI İSTİFA ETTİ"

Öylesine yanlış bir pandemi yönetimi yapılıyor ki PCR testleri konusundaki USHAŞ'taki yolsuzluk ve tartışma dolayısıyla USHAŞ Yönetim Kurulu Başkanınız istifa etmek zorunda kaldı, onu da birazdan duyarsınız."

Sağlık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) 2019'da kuruldu.