Şırnak ve ilçelerinde 20 binden fazla taşımalı seçmen, sandık başına gidiyor. Seçim öncesi Şirnex’e taşınan askerler, oy kullanmaya başladı. Toplu bir şekilde oy kullanan askerlerin Ankara, Muğla, Aksaray gibi kentlerden Şirnex merkeze taşındığı tespit edilirken, taşınan askerlerin ağırlıklı olarak Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulu ve Ortaokulu'nda oy kullandıkları görüldü. 

Öte yandan bir grup asker sabahın erken saatlerinde otobüslerle Şırnak merkeze taşındı. 

GÜÇLÜKONAK

Basa (Güçlükonak) ilçesine bağlı Fındık Beldesi’ndeki Fındık İlkokulu’nda bulunan 1012 nolu sandıktaki 275 seçmenden 175’i askerlerden oluşuyor. Seçmenlerin kütükleri Isparta, Antalya ve Muğla gibi kentlerden oluşuyor.

ULUDERE

Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Sêgirkê (Şenoba) Beldesi’nde 17 sandık kuruldu. Belde de her okulun bahçesine askerler yerleştirilirken, Şirnex DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan, duruma tepki gösterdi ve askerlerin okul dışında beklemesi gerektiğini belirtti. 

Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü Özel Harekat Başkanı, Bahçeli’nin elini öptü

DEM PARTİ’DEN TEPKİ: HIRSIZSINIZ 

Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulu ve Ortaokulu'ndandaki asker yığılmasına tepki gösteren DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, seçmenlere oy kullanmaları için çağrı yaptı. Günden, toplu olarak okul bahçesine giren askerlere dönüp, “Nereden geliyorsunuz? Bu halkın iradesini gasp ediyorsunuz. Hepiniz vicdansızsınız, hırssızsınız” diye tepki gösterdi. 

Taşımalı seçmenlere tepki gösteren DEM Partililer, okul önüne akın etmeye başladı. DEM Partilerin okul bahçesinde bekleyişi sürüyor.