Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Siirt’in Kurtalan ile Baykan ilçelerinde usulsüz oy taşımaya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. DEM Parti Siirt Milletvekilli Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütlerinin katıldığı açıklamalarda oy taşımaya dikkat çekildi. İlk olarak Kurtalan ilçesine geçen heyet, burada açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Sarıtaş, bin 3 seçmenin bir adrese kaydedildiğini söyledi.

‘GÖREVLERİNİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Bin 3 seçmenin sadece 9’nun önceki seçimde Kurtalan merkez seçmeni olduğunu kaydeden Sarıtaş, “Kültür Mahallesinde misafirhane olarak görünen adreste Mayıs 2023’te 13 seçmen kayıtlıyken şuan bin 3 seçmen kayıtlıdır. Bu seçmenlerin yalnızca 9’u önceki seçimde Misircê ilçe merkezi seçmenidir” diye konuştu. Halkın iradesine ket vurulmaya çalışıldığını belirten Sarıtaş, “Yerleşim yeri olarak kabul edilmeyecek bir misafirhaneye seçmen kaydı yapılması biran mümkün kabul edilse de tek bir adreste bin 3 seçmen kaydı mümkün değildir. Bu adreste var olup, olmadığı, var ise bu kadar seçmenin ikametine elverişli olup olmadığını araştırmak, seçmen iradesinin sandığa doğru yansıması için gerekli önlemleri almak ilçe seçim kurulunun yetkisinde olduğu gibi aynı zamanda görevidir. Görevlerin yapamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

BAYKAN'A BİN 250 SEÇMEN GETİRİLMİŞ

Sarıtaş daha sonra beraberindeki heyet ile Baykan ilçesine geçti. Burada DEM Parti ilçe binası önünde yapılan açıklamada konuşan Sarıtaş, oy taşıma usulsüzlüğüne dikkat çekti. Bin 250 kişinin ilçeye taşındığını kaydeden Sarıtaş, “Bu halkın iradesini çalmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Depolar, boş inşaatlara, dükanlara, buldukları her yere seçmen kaydedildiğini tespit ettik. Buraya dışarıdan hırsızları getirmişler. Bu hırsızlıktır. Başka açıklaması yok. Ancak hakikati unutuyorlar. Bu halk iradesini hiçbir şekilde onlara bırakmayacak. Nerede bir hukuksuzluk varsa peşinde olacağız ve gerekli itirazlarımızı yapacağız” dedi. (MA)