31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için gerim sayım sürerken, anket çalışmaları da birbiri ardına açıklanıyor.

Metropoll Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, üç büyükşehirdeki anket sonucuna ilişkin bilgiler verdi. Sencar'n, Sözcü TV'de yaptığı açıklamaya göre Ankara, İstanbul ve İzmir anketinden çıkan sonuçlar şöyle:

ANKARA

Ankara'da 10 gün önce yaptıkları araştırmanın sonucunu paylaşan Sencar, şunları söyledi:

"Mansur Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok'tan 14 puan önde. Eğer Mansur Yavaş'tan başka parti adayları ve AK Parti adayı 10 puan çekemezse Ankara'nın Mansur Yavaş'ta kalacağı konusunda çok eminim."

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun rakibi Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum'un önünde olduğunu vurgulayan Sencar "İmamoğlu kesin kazanır demem için en az 5 puanlık bir farka ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Metropoll Araştırma'nın 2 Mart'ta yayınladığı İstanbul anket sonucunda, Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 43,5, Murat Kurum ise yüzde 40,2 olarak ölçülmüştü.

İZMİR

Özer Sencar, İzmir'de yaptıkları ankete ilişkinse şunları söyledi: "Yaptığımız anketlere göre İzmir'de CHP'nin adayı Cemil Tugay rahat bir şekilde kazanıyor. CHP'nin İzmir'de ithal bir adaya oy vereceğini düşünmüyorum."

3 BÜYÜKŞEHİRİ DE CHP ADAYLARI KAZANIYOR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Şam ile anlaşmanın yolu Kobanê’den geçer DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Şam ile anlaşmanın yolu Kobanê’den geçer

Yaptıkları son ankete göre İstanbul'un da İzmir'in de Ankara'nın da el değiştirmesini beklemediklerini vurgulayan Sencar, "Yeniden Refah Partisi, Türkiye genelinde AKP’den en az 2 puan çekecek. Büyükşehirlerin hiçbirinde kazanma şansı yok ama AKP’den oy alacak. CHP adaylarından alacağı oy yok.

Oy verme tutumunu birçok şey etkiler. Bunda demografik yapı, nüfus, etnik köken gibi faktörler vardır. Yaptığımız ölçümlerde görüyoruz ki en az riskli olan CHP açısından Ankara ve İzmir'dir. İstanbul'da ise İmamoğlu önde fakat kesin kazanır demem için en az 5 puanlık bir farka ihtiyacı var. İmamoğlu konusunda İstanbul halkının kanaati seçilme konusunda pozitif görünüyor. Karşısındaki mevcut aday Erdoğan'ın bir önceki yerel seçimde yaptığı gibi son derece yanlış bir seçim. Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çıkarılacak çapta bir aday değil.

SELÇUK BAYRAKTAR'IN OYU KURUM'DAN 10 PUAN DAHA FAZLA

Yaptığımız bir ölçümde Selçuk Bayraktar, Kurum'dan 10 puan daha fazla alıyordu. Erdoğan bir tercihte bulundu. Asıl rakip benim havası içerisinde olaya girdi ve kanımca İzmir, İstanbul ve Ankara'da yanlış adaylarla sahneye çıktı. Bu yanlış adayların mutlaka bir faturası olacaktır."