Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, son günlerde öne çıkan Sinan Ateş cinayeti ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmalarıyla ortaya çıkan iddialara ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Ankara’nın bağırsağı patladı” yorumunu yaptı.

Mehmet Tezkan, “Hem Kaplan soruşturması hem Ateş suikastının seyri için söylüyorum… Bu işler nasıl sonuçlanır bilemem ama olan bitene emniyet ve yargıdaki güç savaşı denilip geçiştirilecek bir olay değil… Arkası çamur, arkası batak… Ankara’nın bağırsağı patladı demem bundan… Bağırsağın bir gün patlayacağı belliydi? Bakın bir ülkede bu kadar çok suç örgütü varsa… Bir ülke suç örgütlerinin at koşturduğu alana dönmüşse… Onları koruyan polis/savcı/hakim/bürokrat ve siyasetçilerin özellikle iktidardaki siyasetçilerin olması normal…” ifadelerini kullandı.

“İki önemli olay var. Biri Sinan Ateş suikastı, öteki mafya babası Ayhan Bora Kaplan ve çetesi” diyen Tezkan, “Her ikisinin de göbeğinde hakim var, savcı var, polis müdürleri var, komiserler var, siyasetçiler var, mafyozlar var, tetikçiler var, gizli tanıklar var, gizli olmayan tanıklar var… Kadro eksiksiz anlayacağınız… Bazı ülkücü siyasetçilerin de adının geçtiği siyasi cinayetin üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Ya deliller karartılıyor ya deliller görmezden geliniyor. Bazı isimler korunuyor, el sürülmüyor… Veya el sürülemiyor… Ucunun MHP’ye kadar uzandığı iddialar arasında… Her gün yeni bir delil, her gün yeni bir görüntü, her gün bir isim ortaya çıkıyor. Gerçek şu; savcı suikastı derinleştirmemek için elinden geleni yapmış” yorumunu yaptı.

‘ANKARA EMNİYETİ BİRBİRİNE GİRMİŞ HALDE’

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili de “Şu anda Ankara emniyeti birbirine girmiş halde… Rezilliğin bini bir para” ifadelerini kullanan Tezkan, şöyle devam etti:

“Kaplan’ın yardımcısı varmış; adı Serdar Sertçelik. Yurt dışına çıkınca sosyal medya üzerinden emniyette ifadesini alanları suçlamış. Kendileri söyledi kendileri yazdı, bazı siyasetçileri suçlamam gerektiğini söylediler, 19 sayfalık ifademden haberim yok gibi sözler sarf etmiş… Bu sözler üzerine Ankara emniyetinde bir operasyon daha… Kim kimle, kimin eli kimin cebinde belli değil. MHP Genel Başkanı Bahçeli dünkü grup konuşmasında köpürdü durdu. Cumhur İttifakı’na komplo kurulduğunu söyledi. Yargı ve emniyetin içine soysuz ve kripto çetelerin yerleştiğini ilan etti…

Elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti Elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti

Kim bunlar? Söylemedi. Kendisi iktidarın ortağı değilmiş gibi konuştu. Emniyete ve yargıya eli uzanmıyormuş gibi davrandı. 17/25 Aralık emniyet ve yargı odaklı darbe girişiminin tekrarının planlandığını ima etti Ankara emniyetinde darbe girişimini planlayanlar kim? Mafya babası ve çetesini yakalayanlar mı, bugüne kadar koruyanlar mı? Suç çetesini hala korumaya çalışanlar mı? Kim? Bahçeli anlayan anlasın misali açık kapı bıraktı. Birilerine mektup yazdı. Bu işler çete/hakim/savcı/polis/bürokrat beşlisinde kalmıyor, ucu siyasetçiye kadar gittiği için Ankara’da telaş var… Bunu hem Kaplan soruşturması hem Ateş suikastının seyri için söylüyorum… Bu işler nasıl sonuçlanır bilemem ama olan bitene emniyet ve yargıdaki güç savaşı denilip geçiştirilecek bir olay değil… Arkası çamur, arkası batak… Ankara’nın bağırsağı patladı demem bundan…”