Kedi kumu, kedinizin tercihlerine göre seçilmelidir. Genellikle kedi sahipleri tarafından marka, özellik ve fiyat gibi bazı değişkenler göz önüne alınır. Oysa ki, alerjik, hassas bünyeye sahip kediler kum seçiminde bir hayli hassas olabilirler. Bu sebeple dikkat edilmesi gerekenleri sizin için bir araya getirdik. Kedi kumları arasındaki farkları, avantaj ve dezavantajları belirtelim:

İnce Kedi Kumu

Yapısı gereği, kedi konforu düşünülerek hazırlanmış kumlardır. Yumuşak olması ve patileri için konforlu bir seçenek sunması nedeniyle tercih edilebilir. İnce kedi kumu için en önemli avantaj kedinizin tuvalet alışkanlıklarını daha rahat izleme imkanı sunmasıdır. Başka bir deyişle, ince yapısı nedeniyle herhangi bir tuvalet yapılması durumunda anında iz bırakır. Bu da kullanıcılar açısından büyük bir avantaj olarak kabul edilir.

81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da 81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da

Yalnız bazı dezavantajlarının bulunduğunu da unutmamak gerekir. Bu kedi kumu ince yapısı nedeniyle çok fazla toz üretmektedir. Evde başka biri varsa, alerjik bünyeler için zararlı olabilir. Bunun dışında çok hızlı bir şekilde topaklanma yaparak temizliğin zor olmasını sağlar.

Kalın Kedi Kumu

Kedi kumları arasında en fazla tercih edilen kum türüdür. Yalnız bu kumda daha büyük parçalara sahip olan kişiler tarafından tercih edilen bir kedi kumu olarak ön plana çıkar. Daha iyi topaklanıyor olması bu kumların en büyük avantajı olarak dikkatleri üzerinde toplar. Temizliği son derece kolaydı.

Toza karşı hassasiyeti olan bünyeler için son derece uygun bir seçenektir. Kolay temizlenen bir yapıya sahiptir. Tüm bunların yanı sıra bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Kedi kumları söz konusu olduğunda, kedinin konforunun son derece önemli olduğunu söylemiştik. Bu kumlar kediler için daha az konforludur. Hatta bazı kedi türleri için patilerinde rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Aynı zamanda kedinin tuvalet alışkanlığını da izlemek zorlaşmaktadır. Tüm bu seçenekler bir araya geldiğinde doğru seçeneğin tercihi de kişiye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Doğru Kum Nasıl Seçilir?

Öncelikle kum tercihinden önce bir uzmandan destek almayı tercih edebilirsiniz. Veterineriniz kedinizin özelliklerine bağlı olarak hangi kumu tercih etmeniz gerektiğinde bilgi verebilir. Ya da dilerseniz az miktarda satın alarak kendiniz de deneyimleyebilirsiniz. Dilerseniz tüm bu seçenekleri petpal.com.tr adresinden uygun fiyat aralığı ile satın alabilirsiniz.