Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında, "İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, hastanede tedavisi süren sanatçı Kadir İnanır hakkında sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgiyi paylaştı:

Aryen Yayınları'ndan biri Kürtçe 4 yeni kitap Aryen Yayınları'ndan biri Kürtçe 4 yeni kitap

"24 Mart Pazar günü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirilen Kadir İnanır, tıkalı olan beyin damarı açıldıktan sonra, uyutularak yoğun bakımda gözlem altına alınmıştı. Sayın İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır. Motor hareketleri başlayan ve genel durumu iyiye giden hastamızın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Uyandırma süreci sürüyor. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

NE OLMUŞTU?

Kadir İnanır, 24 Mart’ta Beykoz’daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen İnanır’ın beyin damarında pıhtı attığı ilk müdahalenin ardından durumu stabil olan Kadir İnanır'ın, yoğun bakıma alındığı açıklanmıştı.

Kadir İnanır’ın eşi Jülde Kural dün yaptığı açıklamada İnanır’ın tüm tetkik sonuçlarının olumlu çıktığını ve dün uyandırılacağını söylemişti.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ise "Kadir Bey ile iyi gelişmeler var .Yoğun bakımızda takip ve tedavisine devam ediyoruz .Dün akşam çekilen MR ve bu sabah çekilen tomografide pıhtı sahasında güzel beslenme var. Bu radyolojik görüntüyü klinik de destekliyor. Kollarını ve bacaklarını oynatmaya başladı. Sesli uyarana cevap veriyor, yutkunma refleksi var. Bu akşam saatlerinde de uyandırılmasını planlıyoruz, yani makineden ayrılmasını planlıyoruz. Şu anda kendi kendine soluyabiliyor" demişti.