Bursa’da 12 Haziran 2022 tarihinde “Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” eylemini takip eden JINNEWS muhabiri Rozerin Gültekin hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet" iddiasıyla açılan davanın 3'üncü duruşması Bursa 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tek katılan isim tanık olarak dinlenen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Sadık Demir oldu.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, Avukat Özcan Kılıç savunmasını yazılı olarak mahkeme heyetine iletti.

Söz verilen tanık Sadık Demir, o dönem birçok kişiyi gözaltına aldıklarını ve Gültekin’in kendisini gazeteci olarak tanıtmadığını iddia etti. Tanık, PKK Lider Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek için kitlenin toplandığını ve orada bulunanların ihtara rağmen dağılmadıklarını öne sürdü.

DURUŞMA ERTELENDİ

Tanığın ifadesinden sonra iddia makamı, JINNEWS’e yazılan müzakerenin akıbetinin sorulmasını ve dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme, JINNEWS’e tekrar müzekkere yazısının yazılmasını ve olay tarihinde Bursa’da ajans kapsamında görev yapan muhabirlerinin olup olmadığının sorulmasına karar vererek, duruşmayı 21 Mart tarihine erteledi.