Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ramazan Bayramı programı kapsamında Hatay’ı ziyaret etti. Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, ilk olarak Gezi eylemleri sırasında katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Antakya'nın Ekinci Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti. 

Heyeti karşılayan Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti  "Bu bayramda da bizleri yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Dayanışmadan güç aldık. Alişimi her daim yaşatacağız sizlerle birlikte. Hepinize iyi bayramlar diliyorum" sözleriyle dile getirdi.

AİLELER ZİYARET EDİLDİ

Ziyarette konuşan Hatimoğulları da, şunları belirtti: "Ali İsmail Korkmaz'ın ailesindeyiz. Gezi direnişinin anlamını bütün Türkiye ve dünyaya, ailelerimizle güzel bir dayanışma örgütleyerek anlatıldı. Gezi şehitlerini asla unutmadık. Ali İsmail'i, Ahmet Atakanları, bütün Gezi şehitlerini hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Onların ailelerinin de bayramını kutluyorum. Onları yüreğimizde, mücadelemizde yaşatacağız. Bu konuda emek veren çok değerli ailelerimiz, onların unutulmaması, direniş ve mücadelelerinin yaşam bulması için Türkiye'deki devrimci, demokrasi güçleriyle birlikte dayanışmayı büyüterek bugüne getirdi. Sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir kez daha bayramınızı kutluyorum.”

Hatimoğulları ve beraberindekiler, daha sonra Gezi eylemleri sırasında Hatay’da katledilen Ahmet Atakan, Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’e karşı verilen mücadelede 18 Mayıs 2015 tarihinde yaşamını yitiren Halil Aksakal (Mazlum Aktaş) ile DAİŞ’in 20 Temmuz 2015’te Riha’nın Pirsûs ilçesinde gerçekleştirdiği canlı bombalı saldırıda katledilen 33 Düş Yolcusu’ndan Okan Pirinç'in ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Ziyaretlerde 6 Şubat depreminin ardından örülen dayanışmaya dikkat çeken Hatimoğulları, toplumsal dayanışma ile yaraların sarıldığını dile getirdi. Hatimoğulları, toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı. 

Hatimoğulları’nın programı ziyaretlerle devam etti:

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ramazan Bayramı programı kapsamında, Hatay’da depremzede kadınlarla bir araya geldi. Defne ilçesine bağlı Çekmece Mahallesi'nde bulunan konteynerda depremzede kadınlarla buluşan Hatimoğulları, kadınlarla bayramlaştı. Bayramlaşmada duygusal anlar yaşanırken, bazı depremzede kadınlar gözyaşlarına hakim olmadı.

'SORUNLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Buluşmada konuşan depremzede kadınlar, halen sorunlarının devam ettiğini, ayrımcılığa maruz kaldıklarını ve çocuklarını okutabilmek için kilometrelerce yol gittiklerini anlattı. Devletten gereken yardımı alamadıklarını ve zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını anlatan kadınlar, depremzedelerin bir an önce sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Bir depremzede kadın, "Bu ayrımcılık neden?” diye sordu. 

'ÜCRETSİZ KONUT VERİLMELİ'

Depremzedelerin halen sorunlarının devam ettiğini belirten Hatimoğulları, DEM Parti olarak depremzedelerin sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini söyledi. Hatay'da konaklama sorununa değinen Hatimoğulları, "Depremzedelerle ilgili en önemli talebimiz rezerv alan ilanından ziyade burada konutların yapılması ve ücretsiz olarak yurttaşlara teslim edilmesidir" dedi. Daha önceki dönemlerde yaşanan depremler sonrası iktidarın o bölgeleri rant alanlarına dönüştürdüğünü ifade eden Hatimoğulları, şimdi de AKP'nin deprem bölgelerini rant alanına çevirdiğini, evleri yıkılan yurttaşlara yüksek mevlada konutların satıldığını söyledi. Depremzedelerin hem evlerini hem de işlerini kaybettiğini aktaran Hatimoğulları, depremzedelerin bu evleri alamayacaklarını ve devletin konutları ücretsiz olarak vermesi gerektiğinin vurgusunu yaptı. 

Deprem bölgesinde yaşanan eğitim sorunlarına da dikkat çeken Hatimoğulları, yıkılan okulların yanına prefarbik okullara yapılması gerektiğini belirtti. Hatimoğulları, "Bu talep karşılık bulmadı. Ama bu talepten vazgeçmeyeceğiz. Sonuçta eğitim devam ediyor. Her yapılan okulun yakınında prefabrik okullar yapılsın, öğretmenler burada kaldığı yerden okullarına, eğitimlerine devam etsin. Çocuklar zorlanmasın" diye konuştu. 

LATİFECİ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ 

Hatimoğulları daha sonra Samandağ'ın Sutaş Mahallesi'ne geçti. Demokrasi Partisi (DEP) Samandağ İlçe Başkanlığı yaptığı sırada babası Yahya Latifeci ile beraber 1995 yılında katledilen Mehmet Latifeci'nin ailesini ziyaret edip, bayramlarını kutladı. 

Burada konuşan Hatimoğullararı, Latifeci'nin mücadelesine işaret ederek, "Latifeci yoldaşımızı unutmadık, unutmayacağız. Susurluk uzantısı çetelerin bu bölge üzerinde uyguladığı özel politikalara karşı her daim burada yaşayan Arap Alevi halkı olarak, toplumu olarak gerekli mücadeleyi yürüttük. Bundan sonra da yürüteceğiz. Latifeci yoldaşımızın bize emeği çok büyük oldu. Bizlerin örgütlenmesine, bu topraklarda ana dilimizin korunmasına, bu topraklarda kendi kültürümüzü korumamıza yardımcı oldu. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Bir kez daha kendisini saygıyla anıyorum" dedi.

Ziyaret sonrası Hatimoğulları Hatay programını sonlandırdı.(Hatay/MA)

Vali Gül, ‘Basını süpür’ diyen polis amiri adına özür diledi Vali Gül, ‘Basını süpür’ diyen polis amiri adına özür diledi