Van protestolarında tutuklanan çocuk tahliye edildi Van protestolarında tutuklanan çocuk tahliye edildi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Wan’daki direniş kutlamalarında konuştu. 

Hatimoğulları, “Biz Türkiye’deki bütün demokrasi güçleri olarak bütün halklar olarak demokratik bir ülkeyi özleyenler olarak Van halkına sizlere verdiğiniz mücadeleden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. YSK, bugün çok önemli bir hatadan geri döndü. Onu bu hatadan siz değerli Van halkı iradenizle döndürdünüz. Sağolun var olun. Bizler bugün bu meydanda bu kalabalıkla tıpkı Newroz meydanlarında olduğu gibi Türkiye’de ortak yaşamda ısrar, Kürdün hakkında ısrara buradan bir kez daha bütün Türkiye halklarına mesajımızı veriyoruz. Değerli halkımız sizler direne direne kazandınız. Ve şimdi hep beraber Van’a ilçe ilçe, mahalle mahalle kazandığımız bütün belediyelerde kendimizi ve kentimizi yeniden kurmak üzere yolumuz açık olsun” dedi. 

A1W

Ardından konuşan Bakırhan, “Bugün Van’dan bugünleri yaratan, bugünler için emek veren şu anda cezaevinde olan Bekir Kaya’ya, Nazmi Gür’e binlerce selam gönderiyoruz. Onların mücadelesinin boşa gitmediğini, Van halkının iradesinin yanında olduğunu bir kez daha kanıtlayarak bizleri onure ettiniz.  Mutlu ettiniz. Her bijî Van, her bijî. Sizlerle son yaptığımız Van mitinginde sizler bizlere verdiğiniz sözünüzde durarak 14’te 14 yaptınız. Biz de o gün size bir söz verdik. Dedik ki siz onurlu Van halkı ne zaman başınız dara düşerse o gün yanınızda olacağız. Bugün sizin yanınızdayız. Birlikteyiz, beraberiz. Bizler hep birlikte sözümüzde durdukça böylesine güçlü, onurlu bir şekilde baskılara karşı durdukça emin olun Van, biz kazanacağız, halklarımız, demokrasi özgürlük kazanacaktır. Tekrar dosta düşmana örnek olan bu duruşunuz karşısında saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.